Țara unde se vorbesc peste 700 de limbi. Atrage an de an turiști din toate colțurile lumii, iar peisajele sunt de vis

Indonezia este una dintre cele mai bune țări de vizitat din Asia, mai ales pentru turiștii care vor să experimenteze o vacanță exotică, cultura asiatică și peisajele care îți taie respirația. Este țara unde se folosesc peste 700 de dialecte, deși există o singură limbă oficială. 

Insulă din Indonezia Foto: Shutterstock
Insulă din Indonezia Foto: Shutterstock

Câte insule are Indonezia 

Indonezia este cea mai populată țară de religie islamică. Multe insule și sate din Indonezia au fost vizitate de misionari și convertite la creștinism, însă credințele străvechi nu au dispărut complet, ci s-au contopit cu cele mai recente. De exemplu, s-au păstrat superstiții vechi și credința în existența spiritelor rele. O excepție este insula Bali, unde populația este predominant hindusă. 

Indonezia are cel puțin 17.508 insule, potrivit CIA World Factbook, însă Institutul Național de Aeronautică și Spațiu a numărat cel puțin 18.307 insule, în 2002. În alte registre, numărul insulelor indoneziene variază de la 13.466 la 8.844.

Se folosesc peste 700 de dialecte 

Indonezia este singurul loc de pe pământ în care poți vedea în sălbăticie „dragonul Komodo”, o șopârlă uriașă. Cele mai populare insule pentru cei care vor să vadă creatura sunt Insula Rinca și Komodo. Ambele fac parte din provincia estică a Nusa Tenggara.

Limba vorbită în Indonezia este foarte similară cu cea vorbită în Malaezia. Ambele au expresii și cuvinte comune și este destul de ușor pentru locuitorii celor două țări să se înțeleagă între ei. Limba oficială fiind bahasa indoneziană. Însă dată fiind întinderea sa, populația folosește peste 700 de alte limbi și dialecte. Cele mai cunoscute sunt javaneza, tae și balineza.

A patra populație a lumii

Teritoriul Indoneziei se întinde pe o suprafață totală de 1.904.569 kmp, care o plasează pe locul 15 în lume, fiind cea mai mare țară la nivel global care este formată doar din insule. Suprafața combinată a arhipelagului este puțin mai mică decât cea a Mexicului și ceva mai mare decât cea a Sudanului, însă este de cinci ori mai mare decât Germania. În momentul de față, Indonezia are o populație de peste 277,5 milioane de locuitori (echivalentul a 3,45% din populația Terrei), fiind a patra cea mai populată țară a lumii, după India, China și SUA.

Lacul vulcanic se află în Sumatra

Cel mai mare lac vulcanic din lume, Lacul Toba, se află în Sumatra. Erupția explozivă care a dus la formarea acestui lac a fost un dezastru catastrofic, care a dus la scăderea temperaturilor pe întreaga planetă, timp de 1.000 de ani, din cauza reziduurilor răspândite în atmosferă. Cea mai puternică erupție din istoria Terrei a avut loc în urmă cu 75.000 de ani, când vulcanul Toba a aruncat în atmosferă, cu o viteză imensă, o cantitate uriașă de cenușă. Norul de cenușă a ajuns inclusiv pe insula Ceylon, aflată la mii de kilometri distanță. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net