Cele mai frumoase locuri din România pe care trebuie să le vizitezi iarna. Par desprinse din basme

De la cascade spectaculoase, la palate de poveste şi peisaje de neuitat, țara noastră este mai bogată decât poate părea la prima vedere. Este plină de locuri de vis, iar fiecare anotimp are magia sa. Iată câteva locuri din România care par desprinse din basme iarna.

Locuri de vis pe care le poți vizita iarna, în România / foto: Colaj Pixabay
Locuri de vis pe care le poți vizita iarna, în România / foto: Colaj Pixabay

Vrei să pornești într-o aventură prin țară în sezonul rece? România este una dintre cele mai frumoase țări din Europa. Are un relief muntos spectaculos, câmpii întinse, depresiuni mari, precum și zone de deal fabuloase și litoralul Mării Negre, astfel că țara noastră oferă o mulțime de locuri de vizitat. Și cum fiecare anotimp are magia sa, iată ce locuri par desprinse din basme și pe care merită să le vizitezi iarna.

Locuri de poveste pe care le poți vizita iarna, în România

Lacul Colibița, din Munții Bârgăului, este unul dintre cele mai frumoase lacuri din România. În timpul iernii, lacul este acoperit cu gheață, creând un peisaj uimitor. Vă puteți plimba pe gheață, puteți merge la schi sau pur și simplu vă puteți bucura de peisajul minunat.

O altă destinație este Porumbacu de Sus, un sat tradițional românesc, situat în Munții Făgăraș, unde puteți experimenta adevărata sărbătoare a Crăciunului, cu obiceiuri și tradiții autentice. O atracție specială pentru copii este Parcul Tematic „Povestea Calendarului”.

Vatra Dornei este o stațiune montană populară, situată în Munții Călimani. Aici vă puteți bucura de o varietate de activități de iarnă, cum ar fi schi, snowboarding, patinaj și drumeții. De asemenea, vizitatorii pot vizita mănăstirile, care sunt bijuterii ale arhitecturii religioase românești.

Totodată, Valea Prahovei este o regiune muntoasă situată la nord de București. Aici se află stațiuni montane precum Sinaia, Bușteni, Azuga și Predeal, care oferă o gamă largă de activități de iarnă, cum ar fi, ca și Vatra Dornei, schi, snowboarding, patinaj și drumeții.

O destinație populară pentru activități de iarnă sunt și Munții Bucegi, unde se află două formațiuni unice, Babele și Sfinxul, care sunt atracții turistice majore, precum și Vârful Omu.

Munții Făgăraș sunt cei mai înalți munți din România și sunt o altă destinație care nu trebuie ratată în sezonul rece. Aici există diverse trasee montane, care oferă priveliști spectaculoase și, există, de asemenea, vârful Moldoveanu, cel mai înalt vârf din România.

Următorul loc este fascinant în orice sezon, dar devine cu adevărat spectaculos într-o mantie de zăpadă. Este vorba despre Castelul Peleș. Sporturile de iarnă pot fi practicate în stațiunea de schi din apropiere. O experiență unică în timpul iernii este și călătoria cu mocănița în peisajul acoperit de zăpadă al Maramureșului.

Turiștii pot explora canalele înghețate ale Deltei Dunării și pot admira peisajul unic, într-o atmosferă liniștită și relaxată. Rânca este o stațiune de schi situată în Munții Parâng, cu condiții excelente pentru pasionații sporturilor de iarnă. Peisajul montan este spectaculos, iar pârtiile de schi sunt potrivite pentru toate nivelele de experiență.

Cascada Vălul Miresei din Munții Făgăraș creează un peisaj magic chiar și iarna, când apa îngheață, astfel că face parte din locruri desprinde din basm pe care trebuie să le vizitezi iarna, relatează Adevărul.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in ucraina, soldat drapel shutterstock 2130583775 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net