Țara unde se vorbesc peste 800 de limbi. Are mai puțini locuitori decât România

Limba este crucială pentru orice cultură, iar indiferent unde ne-am afla pe glob, fiecare persoană pe care o vom întâlni va fi fericită să vorbească despre limba ei nativă. Desigur, nu este deloc exclus ca într-o țară să fie vorbite mai multe limbi, însă într-un loc anume acest fenomen ajunge la un nivel surprinzător. În această țară se vorbesc nu mai puțin de 839 de limbi!

Se vorbesc cel puțin 839 de limbi în Papua Noua Guinee / foto: IStock
Se vorbesc cel puțin 839 de limbi în Papua Noua Guinee / foto: IStock

După cum știm cu toții, există unele țări unde există mai multe limbi oficiale, cum ar fi Canada, unde alături de Engleză, Franceza este, de asemenea, o limbă oficială. Însă, în acest caz, vorbim doar despre două limbi, așa că poate că nu vom fi surprinși de acest exemplu. Însă, există unele țări unde acest număr trece mult peste o sută!

De exemplu, atunci când vorbim despre diversitate culturală într-un stat, nu putem să nu vorbim despre India. Aici, nu doar că se vorbesc peste 700 de limbi, însă diferențele culturale dintre regiunile țării pot fi ușor de sesizat cu ochiul liber. Însă, există un loc anume care reușește să depășească India: Papua Noua Guinee!

Se vorbesc 839 de limbi în Papua Noua Guinee

Această țară, în ciuda faptului că este mult mai mică decât India, este locul unde se vorbesc 839 de limbi, adică de 3 ori mai multe decât în Europa! Papua Noua Guinee, o țară micuță pe care o vom găsi pe hartă la nord de Australia, are o populație de aproximativ 10,14 milioane de locuitori, în timp ce India are nu mai puțin de 1,4 miliarde de oameni! Și totuși, în ciuda acestei diferențe uriașe, Papua Noua Guinee este țara unde se vorbesc cele mai multe limbi!

În această categorie de state intră și Indonezia, unde sunt vorbite tot undeva în jur de 700 de limbi. Această țară, care este și vecină cu Papua Noua Guinee, are o populație de 275,5 milioane de oameni. De asemenea, în Nigeria, țară cu puțin peste 218 milioane de oameni, se vorbesc undeva în jur de 526 de limbi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
bataie intre doctorite jpg
muraturi freepik png
crestere salarii jpg
mihaela bilic instagram jpg
toma gheorghe cel mai batran criminal in serie din romania jpg
prosoape jpg
crizanteme istock jpg
vegetables 5992673 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net