Tentativă de asasinare a spionului lui Putin? Fostul agent KGB care căra valiza nucleară, găsit împușcat

Vadim Zimin (53 de ani), colonel în retragere în cadrul Serviciului Federal de Securitate, a fost găsit împuşcat în propria casă. Bărbatul era responsabil de servieta care transporta comenzile nucleare ale lui Vladimir Putin (69 de ani).

Vadim Zimin a fost responsabil de servieta nucleară a lui Putin
Vadim Zimin a fost responsabil de servieta nucleară a lui Putin

Foto: Profimedia

Vadim Zimin a fost găsit de către fratele său într-o baltă de sânge, cu răni prin împuşcare. în bucătăria apartamentului său din Krasnogorsk, Moscova. Iubita sa, de profesie medic, era plecată să trateze soldații răniți în urma războiului pe care preşedintele rus l-a declanşat în Ucraina, relatează publicația britanică „Mirror”. Lângă trupul său a fost descoperit și un pistol de tip Izh 79-9TM. Bărbatul a fost transportat în stare gravă la spital, la Terapie Intensivă.

Vadim Zimin, anchetat penal

Ciudat este că evenimentul a avut loc în timp ce Vadim Zimin era anchetat penal pentru o presupusă luare de mită, după ce s-a alăturat serviciului vamal într-un rol important. El se afla în arest la domiciliu din pricina dosarului penal, în care a pledat nevinovat.

Citește și: Viață de jurnalist în subsoluri de bloc. Cum lucrează oamenii de presă din Ucraina, de când a început războiul

Zimin a fost responsabil de servieta nucleară, obiect pe care Vladimir Putin îl are întotdeauna în apropierea sa. Agentul a îndeplinit acest rol şi pentru fostul preşedinte rus, Boris Elţîn. El a lucrat în continuare în cadrul Serviciului Federal de Securitate, ajungând la gradul de colonel sub conducerea lui Putin, însă rolul fostului spion KGB nu este tocmai clar. În servietă, pe care fostul spion KGB o avea mereu după el pentru liderul rus, se află dispozitivul de lansare al rachetelor strategice. Cu misteriosul spion nu există foarte multe fotografii publice.

Putin nu pleacă nicăieri fără valiza nucleară

Valiza se află mereu în apropierea lui Putin
Valiza se află mereu în apropierea lui Putin

Foto: Profimedia

Este cunoscut faptul că Putin a ameninţat în mai multe rânduri Occidentul cu armele nucleare. El a făcut acest lucru și în luna aprilie, când a fost prezent la funeraliile politicianului ultranaționalist Vladimir Jirinovski.

Incidentul a stârnit suspiciuni în presa internațională, după o serie de incidente și decese misterioase în care au fost implicați oficiali ruși de rang înalt și oameni de afaceri legați de Putin. Nu se știe încă dacă Vadim Zimin a încercat să se sinucidă sau dacă cineva a vrut să îl asasineze în încercarea de a-l face să tacă din gură pe veci.

Poate te interesează și: Vladimir Putin, teafăr după 5 tentative de asasinat. Acum e păzit de lunetiști

Criticii lui Putin, morți în condiții suspecte

Recent, Moartea lui Dmitri Kovtun, căutat în Marea Britanie pentru uciderea fostului spion KGB și oponent al lui Putin - Alexander Litvinenko, a ridicat multe semne de întrebare. Kovtun a murit brusc la începutul lui iunie, din cauza unor complicații asociate coronavirusului.

Se crede că ar fi oferit informații valoroase serviciilor secrete din Occident, fapt ce l-ar fi determinat pe președintele rus să îl declare drept trădător. Kovtun, care fusese agent KGB, la fel ca Litvinenko, a murit într-un spital din Moscova.

O serie de critici ai lui Putin și a politicilor sale au ajuns să fie uciși de-a lungul anilor. Cea mai faimoasă este asasinarea lui Alexander Litvinenko.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net