Turiștii români, victime ale escrocilor în Turcia. Cum a fost păcălită o femeie să cumpere produse de o calitate îndoielnică cu mii de euro

Ultima actualizare:

În ultimele săptămâni, mai mulți turiști români au raportat experiențe neplăcute în Antalya, Turcia, din cauza unor rețele de escroci care vizează vizitatorii. Aceștia au fost păcăliți să cumpere produse de slabă calitate, adesea contrafăcute, fără a primi garanție sau certificate de autenticitate. Cei mai afectați par a fi românii, care sunt adesea înșelați de alți români aflați în complicitate cu comercianții locali. 

Antalya. Foto: Pixabey.
Antalya. Foto: Pixabey.

Cum a fost păcălită o femeie să cumpere produse de o calitate îndoielnică cu mii de euro

Un caz recent relatat pe un grup de Facebook dedicat românilor din Antalya evidențiază problema. O femeie a povestit cum a fost păcălită să cumpere produse de calitate îndoielnică de la o fabrică de haine din piele și blană, care s-a dovedit a fi doar un magazin cu prețuri exorbitante. Vânzătoarea, o româncă numită Ildiko din Turda, a reușit să o convingă să achiziționeze articole la prețuri de mii de euro, fără a primi nici o dovadă de cumpărare validă. Atunci când a încercat să returneze produsele, a întâmpinat o atitudine de indiferență din partea ghidului turistic, care a refuzat să o ajute și i-a spus că nu poate face nimic în legătură cu problema, scriu cei de la Adevărul.

Experiența nu este unică, și alții au raportat situații similare. Mai mulți turiști au relatat că au fost duși în locuri de shopping recomandate de ghizi și agenții de turism, unde au fost supuși unor tehnici agresive de vânzare și prețuri umflate. Unele testimoniale indică faptul că ghizii și șoferii sunt adesea complice în aceste scheme, primind comisioane din vânzările realizate.

Turiștii duși în magazine care vând produse la prețuri mult mai mari decât cele reale

Un alt turist a menționat că ghizii din Antalya îi duc pe turiști la fabrici fictive sau magazine care vând produse la prețuri de câteva ori mai mari decât cele reale. Alții au descoperit că excursiile organizate includ opriri forțate la locuri de shopping, unde sunt prezentați produse scumpe și de proastă calitate.

Pentru a evita astfel de capcane, experții recomandă turiștilor să fie vigilenți și să își facă propriile cercetări înainte de a achiziționa produse în timpul vacanțelor. De asemenea, este esențial să se verifice recenziile și să se evite cumpărăturile în locuri recomandate de ghizi fără a verifica în prealabil credibilitatea acestora.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
luca italianul 2 k6fi jpg
tigaie depositphotos1 jpeg
maia sandu1 jpg
Stefan cel Mare png
ceai freepik jpg
cutremur seismograf depositphotos1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net