Un actor celebru de la Hollywood a murit. A jucat în zeci de filme și seriale

Ultima actualizare:

Actorul John Ashton, cunoscut pentru rolul său iconic al sergentului detectiv John Taggart din seria de filme „Beverly Hills Cop”, a murit la vârsta de 76 de ani, joi, în Fort Collins, Colorado. Vestea tristă a fost confirmată de managerul său, Alan Somers, pentru Variety. Ashton a fost o figură marcantă în industria filmului, având o carieră de peste 50 de ani la Hollywood.

Actorul John Ashton a murit.
Actorul John Ashton a murit.

Rolul său memorabil în „Beverly Hills Cop”

John Ashton a interpretat rolul detectivului John Taggart în primele două filme ale seriei „Beverly Hills Cop”, alături de Eddie Murphy și Judge Reinhold. Aceste filme lansate în 1984 și 1988 au avut un succes uriaș, iar Ashton a devenit cunoscut publicului larg datorită acestui rol. Actorul și-a reluat rolul în 2024 în „Beverly Hills Cop: Axel F”, în care personajul său devenea șeful secției de poliție.

O carieră plină de succes

Pe lângă rolurile sale din „Beverly Hills Cop”, John Ashton a avut apariții în numeroase filme și seriale de televiziune. A jucat în producții precum „Ochi pentru ochi” (1973), „Breaking Away” (1979) și „Some Kind of Wonderful” (1987), unde a interpretat rolul tatălui lui Keith Nelson, personaj jucat de Eric Stoltz. Actorul a colaborat din nou cu John Hughes la comedia romantică „Ea are un copil” (1988), cu Kevin Bacon și Elizabeth McGovern.

În televiziune, Ashton a avut o prezență notabilă în seriale populare din anii '70 și '80, printre care „Columbo”, „MASH”, „Dallas”, „Starsky and Hutch” și „Lege și ordine: Unitate pentru victime speciale”. De asemenea, a avut un rol principal în serialul de dramă criminală „Hardball”, difuzat între 1989 și 1990.

Drumul spre actorie

Născut pe 22 februarie 1948, în Springfield, Massachusetts, John David Ashton a crescut în Enfield, Connecticut, și a urmat Liceul Enfield. După ce a studiat la Defiance College, s-a transferat la Universitatea din California de Sud, unde a obținut o diplomă în arte teatrale. Pasiunea sa pentru actorie și talentul său incontestabil l-au transformat într-o vedetă a cinematografiei americane.

Actorul John Ashton a fost căsătorit cu Robin Hoye timp de 24 de ani și a avut doi copii, Michelle Ashton și Michael Thomas Ashton. De asemenea, el și soția sa s-au ocupat de creșterea copiilor vitregi, Courtney Donovan, Lindsay Curcio și Ashley Hoye.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles, 28 septembrie, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
lucrari valea oltului jpg
control aeroport jpg
ion iliescu inquam photos jpg
Inundatii Slobozia Conachi  Foto Inquam Photos   George Calin (6) jpg
Masina de spalat rufe jpg
garcia calavera blog jpg
fructe uscate 600x400 jpeg
Olt 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net