«Brad Pitt» a mai păcălit două femei după ce a înşelat-o pe Elena: „Îmi trimitea inimi şi săruturi”

După ce, în primăvară, a lăsat-o în lacrimi pe Elena Cornea, o româncă stabilită în Spania, pe care a păgubit-o de 1.300 de euro, „Brad Pitt” a făcut noi victime în Spania! De data asta, reţeaua care folosea numele celebrului actor a înşelat două femei cu nu mai puţin de 325.000 de euro.

Elena Cornea  a fost prima  victimă. FOTO: La Region
Elena Cornea a fost prima victimă. FOTO: La Region

Poliţia spaniolă a anunţat că a arestat cinci persoane acuzate că au înşelat două femei cu 325.000 de euro, dându-se drept Brad Pitt pe Internet. Suspecţii au luat legătura cu femeile pe o pagină de internet destinată fanilor starului de la Hollywood şi le-au făcut să creadă că „au o relaţie sentimentală cu el”, a precizat, luni, Guardia Civil din Spania, conform News.ro. Prezentându-se drept Brad Pitt, membrii bandei le-ar fi încurajat pe victime să investească în diverse proiecte care nu existau. Una dintre femei, din regiunea sudică Andaluzia, a fost înşelată cu 175.000 de euro, iar cealaltă, din nordul Ţării Bascilor, a pierdut 150.000 de euro.

Victimele chiar credeau  că Brad Pitt era cel care  le trimitea mesaje. FOTO: Guliver/ Gettyimages
Victimele chiar credeau că Brad Pitt era cel care le trimitea mesaje. FOTO: Guliver/ Gettyimages

„Infractorii cibernetici, pentru a captura victimele, le-au studiat reţelele sociale şi le-au făcut un profil psihologic, descoperind astfel că ambele femei erau două persoane vulnerabile, lipsite de afecţiune şi aflate într-o stare de depresie. Au crezut că vorbesc cu Pitt, care le-a promis o relaţie romantică”, a declarat poliţia. S-au recuperat doar 85.000 de euro din prejudiciu. Acest tip de înşelăciuni nu e însă nou. Din păcate, una dintre primele victime ale acestui tip de ecrocherie a fost o femeie de naţionalitate română, Elena Cornea (62 de ani).

Stabilită de 12 ani în Italia, ea a căzut pradă mesajelor aparent dulci şi atenţiei pe care i-o acorda „Brad Pitt”. S-a îndrăgostit atât de tare încât i-a dezvăluit şi informaţiile personale şi bancare.

„Îmi trimitea inimi şi săruturi, se juca foarte mult cu sentimentele şi emoţiile. Spunea că mă iubeşte”, a povestit femeia, în luna martie, atunci când a picat în plasă. Sub pretextul unui card de membru VIP, escrocii au convins-o pe Elena să transfere 300 de euro şi apoi încă 1000 de euro din contul său. Iluzia de a face parte dintr-o lume a exclusivităţii şi luxului a fost sfărâmată când Elena a realizat că totul era o înşelătorie.

Vraja s-a sfărâmat în momentul în care ar fi trebuit să primească un colet cu bijuterii şi o sumă considerabilă de bani, în valoare de 50.000 de euro. Numai că în loc să vină curierul cu pachetul a venit un alt mesaj de la Brad Pitt, care-i spunea că acel colet a fost reţinut la vamă şi că este necesară plata unor taxe vamale suplimentare. A fost gestul care a dus la despărţirea în lacrimi dintre Elena şi „Brad Pitt”, un caz mult mediatizat la acea vreme.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Printul Harry Printesa Diana jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
ceai turmeric jpg
cuplu fericit in natura jpg
shutterstock 1790728247 jpg
litoral1 jpg
palinca observator jpeg
fructe si cocaina 4 foto DIICOT jpeg
thumbnail jpeg
portofel gol jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net