Un atac localizat, mult mai probabil decât un război la scară largă

27 ianuarie 2022

Rusia nu are destul─â for╚Ť─â pe scara economic─â global─â pentru a putea sus╚Ťine un r─âzboi ├«mpotriva Ucrainei ╚Öi, conform speciali╚Ötilor ├«n probleme geopolitice, este pu╚Ťin probabil ca ace╚Ötia s─â o desf─â╚Öoare o agresiune asupra Ucrainei ├«n viitor.

harta ucraina jpeg

Chiar ╚Öi a╚Öa, ace╚Ötia trag un semnal de alarm─â, deoarece un atac asupra Ucrainei ├«n zona estic─â, unde se afl─â provinciile separatiste pro-ruse, ar putea reprezenta un important punct de plecare pentru Federa╚Ťia Rus─â.

ÔÇ×Dac─â Rusia ar fi organizat preg─âtiri pentru o invazie pe scar─â larg─â, acestea ar fi fost mult mai vizibileÔÇŁ, argumenteaz─â Zagorodniuk, subliniind c─â Rusia nu are destule trupe desf─â╚Öurate la grani╚Ťa ruso-ucrainean─â.

Rusia ar putea ataca Ucraina de pe mai multe fronturi

Rusia este acuzat─â de NATO ╚Öi UE c─â pl─ânuie╚Öte o invazie a Ucrainei, deoarece a desf─â╚Öurat peste 100.000 de trupe armate la grani╚Ťa ruso-ucrainean─â, pun├ónd ├«n pericol independe╚Ťa ╚Ť─ârii fost-sovietice. De asemenea, Rusia a fost profund criticat─â c─â pl─ânuie╚Öte s─â re├«ntr─âgeasc─â teritoriul ce a apar╚Ťinut URSS-ului. R─âspunz├ónd la acuza╚Ťii, Vladimir Putin a transmis c─â acest lucru este imposibil, chiar dac─â Putin a amintit ├«n nenum─ârate r├ónduri c─â destr─âmarea URSS-ului este ÔÇ×cel mai mare dezastru geopolitic al secolului 20ÔÇŁ.

De asemenea, Nick Reynolds, analist la centrul de reflec┼úie Rusi, consider─â c─â problemele de natur─â logistic─â ar putea s─â le pun─â be╚Ťe ├«n roate ru╚Öilor.

ÔÇ×M─â ├«ndoiesc de abilitatea lor de a se coordona la  asemenea scar─â. Unit─â┼úile ruse au tendin┼úa s─â men┼úin─â stocuri foarte mari de provizii ┼či muni┼úie pe care s─â le consume de tot. Asta ├«i face periculo┼či ini┼úial ca, ulterior, pe m─âsur─â ce avanseaz─â ├«n teritoriu ostil, eficien┼úa lor s─â scad─â rapidÔÇŁ, a explicat Reynolds.

Logistica, cea mai mare problemă a rușilor

Totu╚Öi, oficialit─â╚Ťile din partea Kievului admit c─â ora╚Öul Mariupol, aflat la doar 24 de kilometri de linia frontului, ar putea reprezenta o ╚Ťint─â facil─â pentru Federa╚Ťia Rus─â. 

ÔÇ×Trupelor ruse le-ar fi extrem de greu s─â captureze ora┼če ucrainene majore precum Kiev, Harkov sai Odessa, pentru c─â ar ├«nt├ómpina o imens─â rezisten┼ú─â. Le-ar fi mai u┼čor s─â ia preia controlul asupra Mariupol. Po┼úi face asta ├«n dou─â zile ┼či s─â provoci o criz─â politic─â la KievÔÇŁ, a transmis acesta.

Chiar ╚Öi a╚Öa, Vladimir Putin ar putea coordona mai multe atacuri din direc╚Ťii diferite, mai ales ├«n contextul ├«n care ╚Öi Belarus, un aliat declarat al Rusiei, a preg─âtit armament pentru o posibil─â ofensiv─â militar─â.

Citește continuarea pe Adevărul.ro

Pute╚Ťi urm─âri ╚Ötirile Click! ╚Öi pe Google News

mihai rait dorel din las fierbiti are o sotie superba cum arata si cat de frumoasa este ana maria size19 jpg
1 vladimir putin coronavirus 1 jpg jpeg
1 o femeie la laptop jpg jpeg
cub maria constantin animat gif
IMG 1520 JPG
kate middleton jpg jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
elevi evaluare nationala jpeg
evaluare nationala jpeg
evaluare nationala jpeg
cannes jpeg
img (3) jpg
nunta miri casatorie verighete jpeg