Un cocoș și-a adus stăpânii în fața instanței. Motivul este unul bizar: „De când s-a iscat scandalul, fuge imediat când vede pe cineva”

Ultima actualizare:

Ricco, un cocoș din Nivolas-Vermelle, situat în nordul regiunii Isère, Franța, a devenit centrul unei controverse între locuitorii din zonă, din cauza cântatului său zgomotos.

Cocoșul Ricco și-a pus o vecină în cap / foto: captura video Infofrance
Cocoșul Ricco și-a pus o vecină în cap / foto: captura video Infofrance

Deși regiunea este predominant rurală, un vecin s-a arătat deranjat de sunetele produse de cocoș, ceea ce a dus la o plângere oficială. În ciuda tentativelor autorităților locale de a media conflictul, vecinul a decis să intenteze un proces împotriva proprietarilor lui Ricco, conform relatărilor Franceinfo.

Ricco locuiește lângă o fermă, într-un cartier cu aproximativ douăzeci de locuitori. Proprietarul său, Franck, îl descrie ca pe un cocoș puțin sălbatic și reticent față de oameni.

„E puțin sălbatic, nu îi place să fie în prezența oamenilor. De când s-a iscat scandalul, fuge imediat când vede pe cineva”, a spus Franck în glumă.â

Toți vecinii îș plac pe Ricco înafară de o vecină

Franck a explicat că Ricco a fost adus în 2018, iar vecina care îl dă în judecată s-a mutat abia în 2021.

Aceasta dorește să rămână anonimă, dar a declarat că cântatul cocoșului îi strică liniștea și o împiedică să se bucure de grădina ei, trezind-o inclusiv pe timpul nopții, deși Ricco doarme într-o cabană.

Proprietarul cocoșului a luat măsuri pentru a evita deranjul vecinilor. „Am stabilit să deschidem ușa cotețului la 8:30 dimineața, apoi la 9:00 vara. Iarna, din lipsă de lumină, găinile nu ouă, așa că am revenit la ora 8:30”, explică Franck.

Deși vecina refuză să spună câți alți locatari se plâng, Franck a obținut certificate de la ceilalți vecini, care susțin că nu sunt deranjați de cocoș. „Ba chiar și-l doresc să-l audă cântând”, afirmă el.

Pe 14 ianuarie 2025, instanțele vor decide soarta lui Ricco, iar legea din 29 ianuarie 2021, care protejează patrimoniul senzorial al mediului rural, ar putea juca un rol important în acest verdict.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Angelina Jolie, Akala  foto   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Clotilde Armand la Parchet  Foto Inquam Photos  George Calin (2) jpg
pizza pixabay jpg
laura crisan jpg
jolla castel nisip jpg
Aplicație Whatsapp pe smartphone  FOTO Shutterstock jpg
Adrian Marțian / FOTO Mediafax Foto / Sebastian Tătaru
MV5BYzY2ZTNhMzItYzQwZC00ZWQ2LWI2NWMtNjJmZmY5NGFiNWEzXkEyXkFqcGc@  V1  jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net