Un cutremur puternic a zguduit oamenii din două țări! Ce magnitudine a avut seismul

Un cutremur puternic a zguduit astăzi locuitorii din Filipine și Indonezia! Seismul a avut o magnitudine de 6,6 pe scara Richter, având loc într-o zonă atât de cunoscută pe plan global pentru activitatea sa seismică, încât i se mai spune și „Cercul de Foc al Pacificului”!

Cutremurul a avut o magnitudine de 6,6
Cutremurul a avut o magnitudine de 6,6

Potrivit informțaiilor oferite de către cei de la Digi 24, se pare că un cutremur puternic a zguduit astăzi locuitorii din Filipine și Indonezia! Seismul a avut o magnitudine de 6,6 pe scara Richter, având loc într-o zonă atât de cunoscută pe plan global pentru activitatea sa seismică, încât i se mai spune și „Cercul de Foc al Pacificului”! Mai multe insule din ambele țări au resimțit mișcarea seismică!

Cutremurul a avut loc în apropiere de insula Mindanao, la sud de Filipine, în largul oceanului. Din fericire, potrivit informațiilor inițiale oferite de către autoritățile locale, nu au fost înregistrate victime omenești, sau daune materiale. Seismul a avut o magnitudine de 6,6 pe scara Richter, potrivit celor de la Centrul German de Cercetare în Geoştiinţe (GFZ). În ce privește adâncimea la care a avut loc cutremurul, epicentrul acestuia a avut loc la o adâncime de 129,9 km!

Un cutremur de 6,6 a zguduit Filipine

Conform informațiilor oferite, cutremurul a fost resimțit atât în Filipine cât și mai la sud, în țara vecină, mai precis, în Indonezia. Autoritățile se așteaptă ca în zilele următoare să aibă loc mai multe replici ale acestui cutremur. Din fericire, în ciuda intensității sale, se pare că nu a fost emisă o alertă de tsunami.

Vom reaminti că acest cutremur a avut loc într-o zonă a lumii foarte bine cunoscută pentru activitățile seismice, cât și pentru vulcanii numeroși care se găsesc acolo. Mai precis, această zonă se numește „Cercul de Foc al Pacificului”, iar mai multe cutremure puternice au zguduit țările din această zonă, de-a lungul timpului.

Se pare că acest cutremur ar fi avut loc în jurul orei de 11:21 GMT, chiar astăzi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
Fundătura Ponorului  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) JPG
Bani castig FOTO Shutterstock jpg
cimitir animale jpg
pensie jpeg
cuie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net