O parte a corpului nostru trăiește zeci de ani după ce murim! Ce au descoperit specialiștii

Orice ființă din lume se va confrunta, odată și odată, cu moartea. Iar indiferent cât de mult încearcă oamenii de știință să ne prelungească durata vieții, sau chiar să elimine complet amenințarea morții, acest vis nu pare a fi unul care va deveni realitatea curând. Însă, pentru o anumită parte din noi, moartea nu este, neapărat, finalul. Se pare că o parte a corpului continuă să trăiască chiar și decenii după ce murim!

O parte din noi poate să continue să trăiască în sol / foto: Shutterstock
O parte din noi poate să continue să trăiască în sol / foto: Shutterstock

De la cele mai mici și simple forme de viață, până la om, orice ființă de pe glob se va confrunta, în cele din urmă, cu moartea. Iar în ciuda eforturilor pe care le fac oamenii de știință pentru a ne prelungi durata vieții, sau chiar pentru a elimina complet amenințarea morții, cel puțin până acum, nu pare că eforturile lor vor fi încununate, curând, de prea mult succes. Cu toate acestea, potrivit informațiilor oferite de către cei de la atlas-geografic.net, se pare că moartea nu este un capăt de drum atât de definitiv pe cât am crezut până acum!

Potrivit specialiștilor, se pare că după ce murim, în cele din urmă, toate microorganismele care trăiesc în corpul nostru vor fi ajunge în solul din jur. Aici, ele vor fi nevoite să intre rapid într-o cursă după hrană cu alte astfel de organisme, care deja trăiau în pământ. Se pare că schimbarea rapidă de temperatură și hrană pune mari probleme microorganismelor eliberate de corpul nostru, însă, în ciuda tuturor obstacolelor, unele reușesc să meargă mai departe!

O parte din noi supraviețuiește în sol

Cercetătorii au reușit să descopere că informația genetică a acestor microorganisme care au părăsit corpul nostru poate supraviețui în solul din jur chiar și după zeci de ani! Desigur, speranța de viață a acestei informații poate depinde și de mediul în care a fost îngropat trupul neînsuflețit.

Se pare că, după ce murim, microorganismele din noi care ajung în sol asigură „reciclearea” azotului organic, pe care îl transformă în diferite alte forme. Acestea, mai apoi, devin extrem de utile pentru alte organisme din jur, iar prin procesul de descompunere, corpul nostru asigură continuarea unui „ciclu al vieții”, în sol.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
trafic inchis A1 vant jpg
pietrele vii din Romania  jpg
Starship shutterstock jpg
centrala jpeg
churches lalibela  jpg
manastirea Ghighiu  jpeg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
stat bloc romania jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net