Un sarcofag misterios lângă locul de odihnă al Sfântului Nicolae ar putea fi mormântul lui „Moș Crăciun”

Ultima actualizare:

În provincia Antalya din Turcia, arheologii au făcut o descoperire fascinantă în timpul săpăturilor la Biserica Sfântul Nicolae. Un sarcofag din calcar, cu o lungime de aproximativ doi metri, a fost găsit îngropat parțial, la o adâncime de până la doi metri. Forma sa neobișnuită, cu un capac ridicat și un acoperiș înclinat, i-a intrigat pe cercetători, iar speculațiile cu privire la conținutul său au început imediat.

Cui aparține mormântul

Arheologii au efectuat un studiu asupra Bisericii Sfântul Nicolae. Recent, în timpul săpăturilor din anexa cu două etaje a bisericii, cercetătorii au descoperit un sarcofag din calcar cu o lungime de aproximativ 2 metri, extrem de bizar.

Având în vedere că rămășițele Sfântului Nicolae au fost recuperate cu mult timp în urmă și trimise la Bari în Italia, întrebarea firească este cine a fost îngropat în acel loc.

„Cea mai mare speranță a noastră este să găsim o inscripție pe sarcofag. Aceasta ar clarifica conținutul mormântului și ar oferi o dată exactă a acestuia”, a explicat profesorul asociat Ebru Fatma Findik, de la Universitatea Hatay Mustafa Kemal.

Studiile recente indică faptul că sarcofagul ar putea fi chiar mormântul original al Sfântului Nicolae, episcopul creștin cunoscut pentru generozitatea sa, care a inspirat tradiția Moș Crăciunului.

Povestea Episcopului Nicolae care a inspirat conceptul „Moș Crăciun”

Sfântul Nicolae a fost un episcop creștin timpuriu de origine greacă din orașul maritim Myra din Asia Mică. Sfântului Nicolae i-au fost atribuite multe miracole prin mijlocirea sa, dar este cunoscut și pentru practica sa generoasă de a oferi cadouri, care a dat naștere conceptului tradițional de Moș Crăciun și Sinterklaas, scrie heritagedaily.com.

La secole după moartea sa, împăratul bizantin Teodosie al II-lea a ordonat construirea Bisericii Sfântului Nicolae pe locul unde Sfântul Nicolae slujise ca episcop.

Trupul său a fost exhumat și reînhumat în biserică, dar în secolul al XI-lea d.Hr., rămășițele sale ar fi fost transferate și păstrate ca relicve sacre în Basilica di San Nicola din Bari, Italia de Sud.

În timpul Primei Cruciade, marinarii venețieni au recuperat cea mai mare parte a rămășițelor sale și le-au transportat la Veneția, unde au fost consacrate în bazilica mănăstirii San Nicolò al Lido.

În 1953, o inspecție a fragmentelor osoase din Bari și Veneția a stabilit că acestea provin de la același individ, deși autenticitatea pentru a determina dacă au aparținut Sfântului Nicolae nu a fost concludentă.

Ce urmează?

Proiectul „Moștenire pentru viitor”, coordonat de Ministerul Culturii și Turismului din Turcia, a avut ca obiectiv principal studierea bisericii și descoperirea de noi informații despre Sfântul Nicolae.

 Sarcofagul descoperit recent se află foarte aproape de altarul bisericii, ceea ce întărește teoria că ar putea fi mormântul original.

Arheologii continuă să lucreze la excavarea completă a sarcofagului și speră că noi detalii vor ieși la lumină.

„Doar o mică parte a camerei funerare a fost expusă, iar viitoarele săpături ne vor ajuta să înțelegem mai bine semnificația acestui loc”, a mai declarat Findik.

Potrivit arheologilor, sursele istorice și apropierea sarcofagului de biserică dau greutate teoriei că acesta ar putea fi mormântul său original.

„Aceasta ar putea fi o confirmare arheologică semnificativă a surselor istorice cu privire la locul de înmormântare al Sfântului Nicolae”, a comentat Findik.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Garner Affleck jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
bani  foto   Shutterstock jpg
masina care sare peste gropi  jpg
image png
prima amenda viteza jpg
alcool jpg
Dr  Vlad Ciurea jpeg
1 cancer colon jpg jpeg
c0a1e460 a36e 11ef 86fc 7b30264b589b jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net