Vaccinarea în zonele rurale, problematică în toata lumea. Ar putea împiedica stoparea pandemiei de COVID-19
Vaccinarea în zonele rurale este o problemă în toată lumea și acest fapt arputea împiedica stoparea pandemiei de coronavirus. Oamenii care locuiesc la țară prezintă un risc crescut de spitalizare și deces din cauza Covid-19, totuși, începând din aprilie, rata de vaccinare în zonele rurale a rămas în urma orașelor - și asta ar putea împiedica sfârșitul pandemiei, potrivit unui nou raport de la Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.
Un raport recent al autorităților sanitare arata că, în SUA, luni, 17 aprilie, aproximativ 60% dintre persoanele cu vârsta de 18 ani, au primit cel puțin o doza dintrun vaccin COVID, conform unui raport CDC citat de CNN. Dar oamenii de știință estimează că țara va avea nevoie de 70% și 85% din populația SUA pentru a fi vaccinată pentru a ajunge la imunitatea turmei, iar America rurală rămâne cu mult în urmă.
De ce vaccinarea în zonele rurale este o problemă
Obținerea unui vaccin pentru oamenii din zonele rurale poate fi dificilă. Aproape 80% dintre americanii din mediul rural trăiesc în zone care sunt desemnate ca fiind „deservite medical” de guvernul SUA. Accesul ușor la un medic pentru programări regulate este dificil în multe părți ale țării.
Există, de asemenea, problema ezitării, se mai arată în studiu.
În aprilie, un sondaj al Fundației Kaiser Family a arătat rezistență persistentă la vaccinarea Covid-19 în America rurală. Aproximativ 3 din 10 rezidenți au spus că „cu siguranță nu” vor primi un vaccin Covid-19 sau vor primi unul doar dacă cineva le-ar impune. Acesta este un procent mai mare decât în zonele urbane sau suburbane.
Vaccinarea la sate, in România
În țara noastră vaccinarea în zonele rurale este mult sub cea din orașe, unde sunt organizate frecvent maratoane de imunizare și centre drive-thru. La sate, oamenii sunt reticenți și nu cred în virus, iar în vaccin nici atât.
Cu toate acestea, persoanele care locuiesc în aceste zone rurale sunt mai vulnerabile la Covid-19 sever, în parte din cauza lipsei accesului la îngrijire și, în general, pentru că mai multe persoane din aceste zone au condiții de sănătate mai putin bune și mai puține persoane sunt asigurate.
CDC recomandă liderilor de sănătate publică să colaboreze cu medici și influențatori locali din zonele rurale pentru a aborda ezitarea, pentru a asigura accesul echitabil al vaccinului și pentru a încuraja mai mulți oameni să primească vaccinul Covid-19.
Citeste si:
Alexandru Rafila, avertisment cu privire la încetinirea ritmului de vaccinare: "Ne reîntoarcem la restricţii"
Maratoanele vaccinării de weekend prind cel mai bine la români