A murit Daniel Barbu, fostul ministru al Culturii. Suferea de o boală gravă
Daniel Barbu, fost ministru al Culturii și fost președinte al Autorității Electorale Permanente, a murit luni, anunță Facultatea de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universității București, unde acesta a fost profesor. Avea 66 de ani. Daniel Barbu se retrăsese din viața politică și suferea de cancer.
Daniel Barbu a fost membru PNL și apoi ALDE
Profesorul Daniel Barbu, fost ministru al Culturii, a murit luni, a anunţat Facultatea de Teologie Romano-Catolică a Universităţii din Bucureşti.
Anunțul facultății:
„Dragi studenți,
Vă aducem la cunoștință o veste tristă.
„Astăzi, a trecut la cele veşnice prof. Daniel Barbu. Să se odihnească în pace. Şi-a trăit viaţa sub motto-ul: 'Nil nisi Cruce'. Domnul să-l fericească în patria cerească pentru tot binele făcut în viaţa pământească", a transmis instituţia de învăţământ, într-o postare pe Facebook.
Liturghia de înmormântare se va celebra joi, începând cu ora 10,00, la Biserica Sfânta Tereza a Pruncului Isus din Bucureşti (Şos. Olteniţei 3-5).
Născut pe 21 mai 1957 în Bucureşti, Daniel Barbu a fost istoric român, senator de Bucureşti din partea PNL, fost ministru al Culturii în perioada 21 decembrie 2012 - 12 decembrie 2013 şi profesor al Facultăţii de Teologie Romano-Catolică din Universitatea din Bucureşti unde a predat Teologia politică, Teologie socială şi Istoria Bisericii.
A fost ministru al Culturii, dar și consilier al fostului președinte Emil Constantinescu și fost consilier al președintelui Senatului, Crin Antonescu.
Controversele în care a fost implicat
Daniel Barbu a fost printre inițiatorii legii speciale pentru Roșia Montană, care a declanșat proteste fără precedent în România față de mineritul cu cianuri. Protestatarii i-au cerut explicit demisia încă din septembrie, de la începutul mișcărilor de stradă. Ulterior, Ordinul Arhitecților din România și mai multe ONG-uri i-au cerut să plece din funcție, pentru că ar fi pierdut un studiu de evaluare a patrimoniului de la Roșia Montană.
A fost acuzat că a acceptat desființarea unor instituții culturale cu tradiție doar pentru a face economii la buget, precum Teatrul Național de Operetă "Ion Dacian", Centrul Național al Dansului București și Centrul Național de Artă "Tinerimea Română".