A murit Daniel Barbu, fostul ministru al Culturii. Suferea de o boală gravă

Daniel Barbu,  fost ministru al Culturii și fost președinte al Autorității Electorale Permanente, a murit luni, anunță Facultatea de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universității București, unde acesta a fost profesor. Avea 66 de ani. Daniel Barbu se retrăsese din viața politică și suferea de cancer.

Daniel Barbu a fost membru PNL și apoi ALDE

image

Profesorul Daniel Barbu, fost ministru al Culturii, a murit luni, a anunţat Facultatea de Teologie Romano-Catolică a Universităţii din Bucureşti.

Anunțul facultății:

„Dragi studenți,

Vă aducem la cunoștință o veste tristă.

„Astăzi, a trecut la cele veşnice prof. Daniel Barbu. Să se odihnească în pace. Şi-a trăit viaţa sub motto-ul: 'Nil nisi Cruce'. Domnul să-l fericească în patria cerească pentru tot binele făcut în viaţa pământească", a transmis instituţia de învăţământ, într-o postare pe Facebook.

Liturghia de înmormântare se va celebra joi, începând cu ora 10,00, la Biserica Sfânta Tereza a Pruncului Isus din Bucureşti (Şos. Olteniţei 3-5).

Născut pe 21 mai 1957 în Bucureşti, Daniel Barbu a fost istoric român, senator de Bucureşti din partea PNL, fost ministru al Culturii în perioada 21 decembrie 2012 - 12 decembrie 2013 şi profesor al Facultăţii de Teologie Romano-Catolică din Universitatea din Bucureşti unde a predat Teologia politică, Teologie socială şi Istoria Bisericii.

A fost ministru al Culturii, dar și consilier al fostului președinte Emil Constantinescu și fost consilier al președintelui Senatului, Crin Antonescu.

Controversele în care a fost implicat

Daniel Barbu a fost printre inițiatorii legii speciale pentru Roșia Montană, care a declanșat proteste fără precedent în România față de mineritul cu cianuri. Protestatarii i-au cerut explicit demisia încă din septembrie, de la începutul mișcărilor de stradă. Ulterior, Ordinul Arhitecților din România și mai multe ONG-uri i-au cerut să plece din funcție, pentru că ar fi pierdut un studiu de evaluare a patrimoniului de la Roșia Montană.

A fost acuzat că a acceptat desființarea unor instituții culturale cu tradiție doar pentru a face economii la buget, precum Teatrul Național de Operetă "Ion Dacian", Centrul Național al Dansului București și Centrul Național de Artă "Tinerimea Română".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bancomat
image
image
image
image
image
image
alegeri 2019 vot scrutin buletin de vot jpeg
Bagaj jpg
Vasile Banescu foto Basilica jpg
autospeciala politie jpg
lucruri despre elefanţi jpeg
Mihai Leu jpg
Meghan Markle  GettyImages jpg
accident Vrancea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net