A murit o legendă a baschetului românesc. Sportivul a jucat la Steaua București

Ultima actualizare:

Doliu în sportul românesc. Mihai Dimancea, fost jucător de legendă al clubului CSA Steaua București şi al echipei naţionale, a încetat din viaţă, au anunțat reprezentanții clubului sportiv CSA Steaua Bucureşti.

Mihai Dimancea, fost jucător de legendă al clubului Steaua, a murit. Foto: arhiva
Mihai Dimancea, fost jucător de legendă al clubului Steaua, a murit. Foto: arhiva

Mihai Dimancea a fost liderul echipei de baschet Steaua București, dar și un important. component al echipei naționale. Performanțele pe care le-a obținut alături de clubul său de suflet, dar și cu Naționala României, l-au transformat pe Dimancea într-o legendă a sportului românesc.

„O veste tristă pentru baschetul românesc și stelist"

Din păcate, marele sportiv de baschet a încetat din viață. Tristul anunț l-au făcut chiar oficialii clubului sportiv la care acesta a evoluat pe pagina de Facebook a grupării militare. Mihai Dimancea a murit la vârsta de 83 de ani.

Drum lin, Mihai Dimancea! O veste tristă pentru baschetul românesc și stelist. Mihai Dimancea, fostul mare conducător de joc, s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani”, au transmis oficialii clubului Steaua.

Scurtă biografie a marelui fost jucător de baschet

Mai mult de atât, oficialii clubului Steaua au făcut o scurtă prezentare a biografiei sportive a fostului mare jucător de baschet, specificând principalele evenimente care i-au marcat lui Dimancea viața profesională.

Născut pe 31 august 1940, Mihai Dimancea a descoperit baschetul la CSŞ 6 Bucureşti (Liceul Gheorghe Şincai), sub comanda profesorului Victor Tibacu. Ulterior, a jucat pentru Metalul 23 August, unde l-a avut antrenor pe Alexandru Puiu Popescu. În 1962 a ajuns în echipa lui Constantin Herold, Steaua Bucureşti”, se arată în anunțul celor de la Steaua București.

A câștigat 4 titluri naționale și o Cupă a României la baschet

Mihai Dimancea a fost conducător de joc al echipei Steaua București. Fostul sportiv a reușit să obțină numeroase performanțe sportive. Aici putem menționa cele patru titluri naţionale obținute în 1963, 1964, 1966 şi 1967, dar şi o Cupă a României (1966).

AAlături de echipa națională, Mihai Dimancea a participat la mai multe competiții importante, între care Universiada din 1965 și Campionatul European din 1969.

În 1975, acesta și-a încheiat cariera sportivă, însă a rămas la Steaua București și după aceea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
marcel ciolacu si gabriela firea. foto mediafax
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net