Alfred Bulai solicită anularea mandatului de arestare preventivă în cazul acuzațiilor de agresiune sexuală. Tribunalul București dezbate astăzi cererea sociologului

Astăzi, Tribunalul București dezbate cererea sociologului Alfred Bulai privind anularea mandatului de arestare preventivă în cazul acuzațiilor de agresiune sexuală. Bulai, fost profesor la SNSPA, a fost arestat preventiv pe 5 septembrie, după ce Judecătoria Sectorului 1 a emis o decizie în acest sens. Contestând această hotărâre, Bulai a solicitat revocarea măsurii, fiind acum internat la Spitalul Militar „Carol Davila” din cauza unui infarct suferit la o zi după arestare.

Alfred Bulai.
Alfred Bulai.

Ce acuzații i se aduc lui Alfred Bulai

Alfred Bulai este acuzat de agresiune sexuală și folosirea abuzivă a funcției în scop sexual, iar ancheta a început în urma unei investigații jurnalistice realizate de site-ul Snoop. Procurorii susțin că Bulai a hărțuit sexual mai multe studente în timpul stagiilor de practică organizate în zone rurale, în perioada 2022-2023. Printre acuzații se numără presiuni psihice, umilire și constrângere morală pentru obținerea de favoruri sexuale.

Declarațiile lui Alfred Bulai

În fața magistraților, Alfred Bulai a declarat că nu își dă seama dacă activitățile din stagiile de practică aveau vreo tentă sexuală și a admis că studenții ar fi putut interpreta anumite scenete ca având conotații sexuale. Totuși, el a afirmat că nu a avut intenția de a comite acte de natură sexuală.

Care este starea de sănătate a sociologului

Procurorii au cerut arestarea preventivă pentru 30 de zile, argumentând că abuzul sexual nu poate fi tolerat și că este esențial să se asigure un mediu educațional sigur și respectuos.

Procurorii din cadrul acestui parchet au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un fost profesor universitar din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de agresiune sexuală şi două infracţiuni de folosirea abuzivă în scop sexual a funcţiei”, a declarat joi, 5 septembrie, Daniel Nedela, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

În prezent, Alfred Bulai se află în spital, iar starea sa de sănătate îi împiedică prezența în fața magistraților pentru judecarea contestației la arestarea preventivă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
nucsoara istock jpg
complice crime constanta jpg
swan 200461 1280 jpg
femeie cu caine langa calorifer 2251084105 jpg
turkey 4181647 1280 jpg
cosmin jpg
dovleac jpg
front 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net