Anunțul important făcut de ministrul Educației! Care sunt profesorii care pot primi bani în plus

Profesorii care scanează lucrările de la examenele naționale pot primi bani în plus! Ministrul Educației, Ligia Deca, a vorbit pe larg despre această propunere pe pagina sa de Facebook.

Profesorii pot primi mai mulți bani pentru scanarea lucrărilor
Profesorii pot primi mai mulți bani pentru scanarea lucrărilor

Profesorii care au atribuții de scanare și încărcare a lucrărilor pentru examenele naționale ar putea primi mai mulți bani. Această propunere vine în contextul evaluării digitalizate la examene, iar majorarea ar fi de aproximativ 25%, pentru evaluarea națională, cât și pentru bacalaureat, raportat la sesiunea august 2023.

În același timp, cei care au astfel de atribuții la examenele de titularizare și definitivat se pot bucura de o majorare de 59%. În medie, majorările ar reprezenta aproximativ 20% din suma alocată în anul precedent.

Mai mult decât atât, ministrul Educației, Ligia Deca, mai propune și includerea la plată a informaticienilor, cât și a operatorilor din comisiile județene de organizare a evaluării naționale, care sunt responsabili cu utilizarea aplicației dedicate acestor examene naționale. Aceștia nu erau incluși, până acum, la plată. Ligia Deca a explicat pe larg aceste propuneri într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Profesorii care pot primi bani în plus

„În contextul evaluării digitalizate la examene, am considerat important ca majorarea cuantumului sumelor acordate asistenților să se facă diferențiat.

Prin urmare, propunem o majorare de aproximativ 25% a cuantumului sumelor acordate asistenților care au și atribuții de scanare și de încărcare a lucrărilor pentru evaluarea națională și pentru bacalaureat, raportat la sesiunea august 2023 a examenului, respectiv de 59% pentru asistenții cu atribuții de scanare la examenele de titularizare și definitivat.

De asemenea, propunem includerea la plată și a informaticienilor/ a operatorilor din cadrul comisiilor județene de organizare a evaluării naționale, responsabili cu utilizarea aplicației informatice dedicate examenelor naționale, care nu erau incluși la plată până acum.

Majorările pentru toate examenele reprezintă, în medie, 20% din suma alocată în anul precedent.

Proiectul de ordin va fi dezbătut în ședința Comisiei de Dialog Social de luni, 3 iunie”, a scris Ministrul Educației pe pagina sa de Facebook.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net