Este singurul fruct iubit de pisici! De ce sunt îndrăgostite felinele de acest produs banal

Atunci când vine vorba despre alimentele favorite ale pisicilor noastre, poate că cei mai mulți dintre noi ne vom gândi la lapte, carne, cât și nenumăratele opțiuni disponibile în comerț. Cu toate acestea, un fruct de-a dreptul neașteptat, îndrăgit și de cei mai mulți oameni, este extrem de util și pentru pisicile noastre!

Pisicilor le plac măslinele
Pisicilor le plac măslinele

Este vorba despre măsline, un fruct al cărui popularitate se întinde, se pare, chiar și de-a lungul mai multor specii! Chiar dacă poate părea destul de bizar, acest fruct banal este extrem de important pentru stimularea cognitivă a pisicilor. Măslinele sunt o tentație greu de rezistat pentru feline, care vor resimți o gamă largă de senzații gustative, datorită acestora.

Cum felinele sunt animale active și extrem de curioase, este important să ia parte la activități ce le mențin mintea în alertă. Iar motivul pentru care ele sunt atât de atrase de măsline este stimularea mentală oferiă de aceste fructe delicioase.

În plus, acestea sunt utile și datorită faptului că permit felinelor să își regleze și să își elimine stresul rezidual. După cum ne putem imagina, reducerea stresului este crucială pentru menținerea sănătății fizice și psihice a pisicilor.

De ce adoră pisicile măslinele

Desigur, este important să avem grijă să nu exagerăm și să nu oferim prea multe măsline pisicilor noastre. Dacă sunt consumate în cantități prea mari, aceste fructe pot avea unele afecte adverse pentru sănătatea pisicilor noastre.

Mai precis, din cauza conținutului ridicat de sare și oțet din măsline, felinele se pot confruta cu probleme precum probleme urinare, chiar și obstrucții în sistemul digestiv. Din acest motiv, măslinele trebuie oferite în moderație și trebuie să fie fără sâmburi.

De asemenea, dacă ne numărăm printre românii care au pisici și dacă dorim să le oferim măsline, rămâne important să discutăm orice modificare în alimentație cu medicul veterinar. Acesta ne poate oferi sfaturi importante, în funcție de starea și de nevoile animalului nostru. Astfel, vom putea oferii pisicii noastre alimentele cele mai bune, de care și are nevoie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Corina Cusa jfif
image
image
image
image
image
image
test iluzie1 jpg
furtuna fulgere meteo vreme FOTO Shutterstock
teste pentru stewardese jpeg
Palatul Parlamentului Casa Poporului FOTO Shutterstock
5 lidia fecioru jpg jpeg
dealul  Filopappou atena jpg
sabina poppaea imparatul nero jpg
stat scaun adobestock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net