Aproape un milion de români riscă să fie amendați! Ce trebuie să facă până luni

Românii mai au la dispoziție numai câteva ore până când va expira termenul limită! Din păcate, se estimează că undeva în jur de 800.000 de oameni riscă să fie amendați deoarece nu își vor îndeplini obligațiile la timp! Cine nu va depune declarația unică până mâine riscă să primească o amendă între 50 și 500 de lei.  

Termenul limită expiră luni / foto: Pixabay
Termenul limită expiră luni / foto: Pixabay

ANAF estimează că undeva în jur de 800.000 de români trebuie în continuare să își depună Declarația Unică. Este vorba despre persoane fizice care au avut venituri extrasalariale în anul 2023, iar termenul limită până când această declarație poate fi depusă urmează să fie atins în doar câteva ore! Mai precis, cine nu a depus acest document până luni (27 mai), riscă să primească amenzi cuprinse între 50 și 500 de lei.

Există mai multe tipuri care trebuie declarate autorităților, cum ar fi cele din chirii (impozitate cu 10%), iar în unele cazuri se poate opta și pentru deducerea anumitor cheltuieli.

Desigur, veniturile care au fost obținute prin transferuri de titluri de valoare trebuie, de asemenea, declarate în acest document, cât și cele obținute din tranzacționarea și vânzarea de acțiuni pe bursele străine, dacă nu au fost intermediate de către brokeri din România.

Aproape un milion de români riscă să fie amendați

Desigur, acestea nu sunt singurele venituri care trebuie declarate autorităților, iar lista completă a acestora poate fi examinată cu atenție pe site-ul ANAF. În plus, românii mai trebuie să știe și faptul că declarația unică poate fi depusă și în format electronic, tot pe site-ul instituției.

Mai există și posibilitatea ca declarația unică să fie depusă în format fizic, fie direct la registratură, ori prin poștă. Însă, este important să nu pierdem din vedere faptul că termenul limită până când putem depune acest document este ziua de mâine. Românii care încă nu au trimis această hârtie pot primi amenzi cuprinse între 50 și 500 de lei, iar în această situație ar fi undeva în jur de 800.000 de persoane.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
448542067 7833042643424770 2443193394384490631 n jpg
image
image
image
image
image
image
image png
canal subteran jpg
solstitiul de vara ce inseamna solstitiu jpeg
cuplu din Sri Lanka png
vise jpg
1 conjunctivita jpg jpeg
Pocahontas şi John Rolfe, căsătoria care a oprit războiul cu indienii jpeg
canicula
image
actualitate.net
image
actualitate.net