Astăzi, 11 iunie, încep înscrierile la Evaluarea Națională 2024 pentru elevii clasei a VIII-a. Când vor avea loc probele scrise

O dată cu apropierea finalului anului școlar, elevii de clasa a VIII-a se pregătesc intens pentru Evaluarea Națională 2024. Emoțiile sunt tot mai mari în rândul acestora, iar terminarea cursurilor este iminentă, fiind programată pentru vineri, 14 iunie.

Evaluarea Națională. Foto: arhiva
Evaluarea Națională. Foto: arhiva

Astăzi încep înscrierile la Evaluarea Națională

Pentru mulți dintre acești tineri, această etapă marchează un moment de tranziție important în viața lor școlară, reprezentând oportunitatea de a-și demonstra cunoștințele acumulate în cei 4 ani de gimnaziu. Pentru a participa la Evaluarea Națională 2024, înscrierea este primul pas crucial, iar acest proces începe astăzi, marți, 11 iunie.

Este important de menționat că înscrierea la Evaluarea Națională 2024 se realizează automat, fiind gestionată de secretariatele unităților de învățământ. Acest lucru vine în sprijinul elevilor și părinților, eliminând astfel orice potențială complicare în procesul de înscriere.

Calendarul Evaluării Naționale 2024

Calendarul Evaluării Naționale 2024 este deja stabilit, iar primele probe scrise sunt programate pentru finalul lunii iunie. Astfel, pe data de 25 iunie, absolvenții de clasa a VIII-a vor susține proba scrisă la Limba și literatura română, urmată de proba la Matematică pe 27 iunie. În ziua de 28 iunie, elevii vor fi evaluați și la proba scrisă la Limba maternă.

După susținerea acestor probe scrise, primele rezultate vor fi afișate pe data de 3 iulie, până la ora 14:00. Ulterior, în zilele de 3 și 4 iulie, elevii vor avea posibilitatea să depună contestații în cazul în care consideră necesar, iar soluționarea acestora va avea loc între 4 și 9 iulie. Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor este programată pentru data de 9 iulie 2024.

Încheierea cursurilor pentru elevii de clasa a VIII-a reprezintă nu doar un moment de sărbătoare și reflectare asupra parcursului lor școlar, ci și un pas important în pregătirea pentru examenele care îi vor îndruma către următoarea etapă a educației lor. Conștienți de provocările și importanța Evaluării Naționale 2024, acești tineri continuă să se pregătească în vederea obținerii rezultatelor dorite și a construirii unui viitor academic de succes.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry și Meghan Markle Foto Getty Images jpg
image
image
image
image
image
image
viitura sat slatioara 2 1024x576 jpg
sex jpg
zarug lorelai asia expresz jpeg
Barbat arestat - catuse FOTO Shutterstock
f86f6691 60b5 4a3c a365 aa8e678c0156 (1) jpeg
NZ9TprqoX8S 3L jpg
image png
Mirosuri neplacute Asa poti avea o casa parfumata si primitoare  Sursa foto shutterstock 1892880535 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net