Atenție, șoferi! Noi modificări aduse Codului Rutier vor intra în vigoare

Șoferii din țara noastră trebuie să aibă mare atenție atunci când sunt la volan! Un proiect inițiat de către Ministerul Afacerilor Interne tocmai a fost aprobat prin Hotărâre de Guvern, iar normele de aplicare a Codului Rutier se vor modifica.

Noile modificări vor intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial
Noile modificări vor intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial

Șoferii din țara noastră trebuie să fie foarte atenți la noile schimbări și completări aduse Regulamentului de aplicare a Codului Rutier. Autoritățile din țara noastră au aprobat prin Hotărâre de Guvern un nou proiect inițiat de către cei de la Ministerul Afacerilor Interne, iar unele schimbări pot fi extrem de importante pentru șoferii români, conform informațiilor oferite de către cei de la Antena 3 CNN.

Mai precis, cel mai important lucru la care românii trebuie să aibă grijă este modificarea normelor privind numerele de înregistrare locală ale vehiculelor lente, adică faimoasele numere galbene. Acestea își vor păstra și acum acea culoare specifică, însă abrevierea denumirii localității va fi scoasă de pe plăcuțe. Se pare că aceasta este considerată greu de citit în trafic, iar în locul ei va fi introdus un indicativ format din cifre. Vehiculele afectate de această schimbare sunt cele cu tracțiune animală, troleiele, autobuzele, mopedele, cât și diversele mașini și utilaje folosite în construcții, sau muncă agricolă.

Noi schimbări pentru șoferii din țara noastră

O altă schimbare la fel de importantă este faptul că mașinile furate în străinătate nu vor mai putea fi înmatriculate în țara noastră, sub nicio formă. În acest moment, acestea trebuie reclamate ca fiind urate atât în țara noastră, cât și în străinătate, iar în cele mai multe cazuri, aceste vehicule procurate ilegal nu sunt declarate furate și autorităților românești.

De asemenea, se pare că permisul internațional de condus (PIC) va putea fi eliberat și de către cei de la DPCI, adică Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. La momentul de față, singura instituție care putea elibera acest document era ACR, mai precis, Automobil Club România. De acum încolo, atât ACR, cât și DPCI, vor putea emite acest permis internațional.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net