Bolnavii de Covid ar putea sta mai puțin în izolare, din 2022

Vești bune pentru persoanele pentru care ideea de izolare la domiciliu pe o perioadă lungă, în cazul infectării cu COVID, reprezenta o problemă. Începând cu anul care vine, carantina s-ar putea micșora, acest lucru ajutând și sectorul economic.

Bolnavii de Covid ar putea sta mai puțin în izolare, din 2022  Foto: Pixabay
Bolnavii de Covid ar putea sta mai puțin în izolare, din 2022 Foto: Pixabay

În alte state, izolarea la domiciliu se extinde pe o perioadă mai scurtă de 14 zile, așa cum este obligatoriu în România, dacă ai contractat virusul sau dacă ai intrat în contact cu o persoană bolnavă. Anul nou ar putea veni însă cu reducerea carantinei și în România, de la 14 zile, la 10 zile.

Carantina pentru bolnavii de COVID ar putea fi redusă, din 2022

Scurtarea perioadei de carantină ar putea veni astfel și în ajutorul economiei. Spre exemplu, dacă numărul persoanelor infectate ar crește considerabil, iar perioada de izolare ar rămâne de două săptămâni, s-ar putea ajunge în situaţia în care am avea mai mulţi angajaţi carantinaţi, decât la muncă. 

În Statele Unite spre exemplu, durata izolării pentru persoanele asimptomatice a fost redusă de la 10 la 5 zile. Chiar şi contacţii nevaccinaţi vor sta doar 5 zile în carantină, şi nu 2 săptămâni ca până acum. După ce ies din carantină, persoanele au însă obligaţia de a mai purta cinci zile masca de protecție. Specialiștii susțin că măsura reducerii numărului de zile de carantină este vitală pentru a evita prăbuşirea economiei.

În România, numărul cazurilor de COVID s-a menținut, în ultima perioadă, în scădere, însă numărul infectărilor a crescut brusc marți, 28 decembrie. Bilanţul este, astfel, cu aproape 40% mai mare faţă de marţea trecută. Dacă previziunile specialiştilor se adeveresc, țara noastră ar putea atinge al 5-lea val pandemic peste două-trei săptămâni.

În Franţa, în perioada sărbătorilor, aproximativ 200.000 de cazuri de coronavirus au fost anunţate. Toţi aceşti oameni sunt acum în izolare, la fel şi persoanele care au intrat în contact cu ele. Iar dacă ritmul îmbolnăvirilor rămâne constant, economia este puternic amenințată. Aceleaşi temeri sunt şi în Regatul Unit sau Italia.

Conform regulilor actuale din Italia, persoanele care au intrat în contact  cu un bolnav de COVID-19 trebuie să se autoizoleze timp de şapte zile dacă sunt vaccinate şi timp de 10 zile dacă nu au fost vaccinate. La ritmul actual de îmbolnăviri, de peste 30.000 pe zi, experţii italieni estimează că în două săptămâni, jumătate din forţa de muncă a Italiei ar putea fi în carantină.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
maioneza fara oua jpg
presedinti 768x483 jpg
oua vopsite de paste jpeg
cipru shutterstock jpg
oua rosii paste jpeg
Locul în care a fost înmormântat Platon, dezvălui de papirusuri descoperite la Herculaneum (© Facebook / Università di Pisa)
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net