Test COVID la intrarea în mall-uri și în sălile de sport : «Este o decizie fabuloasă și conține două premiere»

#Coronavirus
Ultima actualizare:

Magistrații doresc ca toate persoanele, vaccinate sau nu, să aibă acces la mall sau sălile de sport, ori în alte locații, dacă prezintă un test covid negativ. Avocatul Adrian Cuculiș a explicat că măsura certificatului verde este discriminatorie.

Testul Covid ar putea înlocui certificatul verde Foto: Pixabay
Testul Covid ar putea înlocui certificatul verde Foto: Pixabay

Vești bune pentru cei care nu își doresc să se vaccineze! Magistraţii au decis că toţi românii care prezintă un test negativ să aibă aceleaşi drepturi ca vaccinaţii sau cei trecuţi prin boală. 

Românii pot prezenta un test negativ, în loc de certificatul verde

Iată care sunt schimbările majore, în urma acestei decizii: unde până acum accesul era permis doar cu certificat verde, care atesta vaccinarea sau trecerea prin boală, acum se va putea intra doar cu un test negativ RT-PCR. Atenție, însă! Testul nu trebuie să fie mai vechi de 72 de ore. Este acceptat, de asemenea, testul antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore.

Astfel, românii, vor putea intra în mall-uri, magazine comerciale nealimentare, săli de fitness, sau vor putea participa la diferite evenimente, și dacă prezintă un test negativ recent, nu doar cu certificatul verde. Guvernul este obligat de Curtea de Apel să aibă în vedere situația cu testele PCR.

«Guvernul este obligat pentru prima dată, de Curtea de Apel, să aibă în vedere această situație cu testele PCR și în niciun caz să nu mai vină cu elemente discriminatorii. Decizia aceasta s-ar putea să strice planurile Guvernului și campania de vaccinare. (...) Este o decizie extraordinară, fabuloasă și conține două premiere, într-o singură decizie a instanței de judecată», a precizat avocatul Adrian Cuculis, la Antena 3.

Instanţa a motivat decizia prin necesitatea respectării principiului nediscriminării pe criterii de vaccinare sau trecere prin boală.

Însă, decizia judecătorilor nu este însă şi poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti, anunță Antena 3. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net