Brânza specială din România care a fost premiată pe plan internațional! Are efecte benefice pentru sănătate

Cu toții putem fi de acord cu faptul că brânza românească se numără printre cele mai bune din lume. Însă, un fermier din țara noastră care nu deține decât opt vaci a reușit să uimească întreg globul, datorită cașului terapeutic pe care îl produce!

Plantele medicinale din zonă contribuie la proprietățile brânzei
Plantele medicinale din zonă contribuie la proprietățile brânzei

În județul Bacău, în comuna Ghimeș-Făget, îl putem întâlni pe Sarig Attila, un fost alpinist utilitar care și-a dat demisia cu 14 ani în urmă, pentru a se ocupa de mica sa fermă. Iar deși deține numai opt vaci, efortul său a fost recunoscut pe plan mondial! El a câștigat medalia de bronz World Cheese Awards 2024, iar totul se datorează sortimentului unic de brânză pe care îl produce!

Este vorba despre un caș terapetuic care deja se vinde la două magazine din zonă, iar prețul variază între 70 și 100 de lei. Sarig Attila a învățat secretele brânzei de la maeștri din Elveția, Ungaria și Norvegia, iar succesul său se datorează și numărului ridicat de plante medicinale din zonă!

Cașul terapeutic este apreciat pe plan internațional

În comuna natală a românului se găsesc nu mai puțin de 60 de specii de plante medicinale, iar singurul loc din Europa unde există o biodiversitate mai mare se află în Franța. De asemenea, bărbatul a explicat că vacile sunt mulse manual, iar cașul este făcut proaspăt.

Peste 120 de tipuri de bacterii sunt utilizate la producerea acestui caș. Iar cum laptele rămâne nepasteurizat, în brânză intră toate bacterii care au efecte benefice pentru organism.  

Brânza este proaspătă și naturală

Bărbatul a explicat că acest tip de caș este lăsat la maturat între 4 și 8 luni, iar această perioadă poate varia în funcție de cerința pe care o are.

„Îl punem în saramură, căci este și sărat și după sare îl punem la uscat, la prematurare și de acolo în 2-3 săptămâni îl ducem în pivnița de maturat caș care este făcută din cărămidă cu boltă, la temperatură constantă între 12 și 16 grade, umiditate de la 75 la 25%, și acolo îl maturăm de la 4 luni la 6-8 luni, depinde cât reușim să ținem clienții departe de el”, a spus Sarig Attila, conform agrointel.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Adrian Daminescu, de nerecunoscut jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
femeie trista jpg
calorifer istock jpg
alimente sanatoase jpg
pusculita pixabay jpg
viena jpg
castel jpg
test jpg
studenti italia jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net