Când intră pensiile în luna martie. „Mărțișoarele” pentru seniori vor întârzia

Ultima actualizare:

Cu doar câteva zile înainte de începerea lunii martie, pensionarii își îndreaptă atenția - așa cum era de așteptat - către momentul primirii pensiilor. Distribuirea acestora este programată să se desfășoare în funcție de opțiunea aleasă de către beneficiari: fie prin intermediul cardului bancar, fie prin intermediul serviciilor poștale. Nu avem vești excelente pentru luna ce tocmai urmează, deși vine primăvara. Este posibil ca aceste "mărțișoare" pentru seniori să întârzie. 

Pensiile vor întârzia în luna martie. Foto: arhiva.
Pensiile vor întârzia în luna martie. Foto: arhiva.

Luna martie vine cu o situație specială

Un aspect important de menționat este legat de decizia a aproximativ jumătate din cei 5 milioane de pensionari din țară, care preferă să primească pensiile prin intermediul serviciilor poștale. În mod obișnuit, această opțiune implică distribuirea pensiilor începând cu data de 2 a fiecărei luni. Totuși, luna martie aduce o situație specială, care va conduce la o ușoară întârziere în ceea ce privește plățile.

Deoarece data de 2 martie cade într-o sâmbătă, iar 3 martie este ziua de duminică, pensiile programate pentru aceste zile vor fi livrate de către poștași pe data de 4 martie, luni, cu o întârziere de câteva zile. Este esențial ca pensionarii să fie conștienți de faptul că, în cazul în care nu sunt găsiți acasă, poștașul va reține pensia timp de 2 zile la biroul poștal. Dacă beneficiarul nu se prezintă pentru a o ridica, pensia este returnată la Casa de pensii.

Pensiile vor fi distribuite începând cu 4 martie

Conform informațiilor furnizate de aceeași instituție, potrivit calendarului stabilit, primele pensii distribuite sunt cele livrate de către poștași încă din primele zile ale lunii martie. Cu toate acestea, în luna curentă, există o mică decalare în program, iar plățile vor începe abia de luni, 4 martie, conform informațiilor obținute de la Antena3. Este recomandat ca pensionarii să fie la curent cu aceste detalii pentru a evita eventuale neplăceri și pentru a asigura o primire cât mai eficientă a pensiilor lunare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Peștele este vedeta mesei jpeg
image
image
image
image
image
image
MIRCEA BRAVO jpg
lac cutremur1 jpg
Kate Middleton foto profimedia jpg
mama copil de mana jpg
image png
image png
Millie Bobby Brown jpg
bani euro pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net