Anunț important pentru români. Când va intra prima tranșă de bani din 2024 pe cardurile de alimente

Ultima actualizare:

Guvernul României a aprobat mecanismul de implementare a sprijinului material pentru persoanele vulnerabile în perioada 2024-2027. Se pare că, prima tranșă de bani pentru această perioadă va intra pe cardurile de alimente în curând, iar plafonul de eligibilitate a fost oficial majorat.

Bani. Foto: arhiva.
Bani. Foto: arhiva.

Conform declarațiilor purtătorului de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin, beneficiarii cardurilor pentru alimente și mese calde vor beneficia de sprijinul guvernamental. Numărul românilor eligibili pentru aceste carduri continuă să crească, iar măsurile adoptate vizează inclusiv extinderea plafonului maxim de venituri pentru a cuprinde un număr mai mare de persoane defavorizate.

Categorii de beneficiari și plafonul majorat

Categoriile de beneficiari ai cardurilor de alimente includ:

a) Pensionari cu venituri nete lunare sub 1.500 lei;

b) Persoane cu handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri nete sub 1.500 lei;

c) Familiile cu cel puțin doi copii, cu venituri pe membru de familie sub 600 lei;

d) Familiile monoparentale cu venituri pe membru sub 600 lei;

e) Familiile beneficiare de ajutor social conform Legii nr. 416/2001;

f) Persoanele fără adăpost.

Plafonul maxim de venituri până la care o persoană poate beneficia de tichete sociale electronice pentru alimente și mese calde a fost majorat la 2.000 de lei, față de 1.700 de lei, cum era în anul precedent.

Primele alimentări și actualizarea listelor de beneficiari

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a confirmat că primele alimentări cu aceste tichete electronice pentru anul 2024 vor avea loc în următoarele săptămâni, aproximativ la jumătatea lunii februarie. Împreună cu autoritățile acreditate și cu autoritățile locale, se va face un nou inventar al persoanelor beneficiare pentru a se asigura că toți cei eligibili sunt incluși în acest program.

Dacă deveniți eligibil în lunile următoare, Ministerul Muncii va actualiza lunar listele beneficiarilor. Condițiile de venit pentru categoriile a) - d) vor fi verificate de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

Tranșe și actualizări pentru anul 2024

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a adăugat că în 2024 vor exista șase tranșe pentru aceste tichete sociale. Prima tranșă va fi acordată la finalul lunii februarie, iar aceasta vine după o actualizare a bazei de date, întrucât venitul eligibil a fost majorat la 2.000 de lei pentru persoanele beneficiare.

Este important de menționat că tichetul social pentru alimente are o valoare nominală de 250 de lei și se acordă o dată la două luni, putând fi utilizat exclusiv pentru achiziționarea de alimente și mese calde. Acești bani sunt valabili timp de 12 luni de la data fiecărei alimentări. Prin aceste măsuri, Guvernul își propune să ofere un sprijin eficient celor aflați în situații dificile și să îmbunătățească nivelul de trai al categoriilor defavorizate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
Abubakar  Tahiru cartea recordurilor jpg
batran confuz istock1 jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
buster jpg
bani jpeg
sat comoara jpg
plane 2104594 1280 jpg
politia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net