Veste bună pentru milioane de români! Când vor primi a doua tranșă de 250 de lei

Ultima actualizare:

S-a stabilit ziua când vor fi virați banii din a doua tranșă a ajutorului social de 250 de lei. Vestea bună afectează peste 2,5 milioane de persoane, care sunt eligibile pentru folosirea cardurilor pentru alimentate și mese calde.

Veste bună milioane de români!
Veste bună milioane de români!

Ajutorul social în valoare nominală de 250 lei este oferit de patru ori până la finalul anului 2022. El are menirea de a ajuta persoanele aflate în situații de sărăcie din cauza inflației și a scumpirilor scăpate de sub control.

În primă fază, 2.480.613 de români au fost incluși pe listele acestui program, potrivit listelor actualizate de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale. A doua tranșă de ajutoare sociale va ajunge la alți 150.000 de noi beneficiari. Aceștia din urmă vor primi cardurile până pe 3 septembrie.

Merită să citești: Magazinele unde poate fi folosit ajutorul de 250 de lei! Pensionarii au voie la fast food, dar nu și în marile supermarketuri

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a anunțat și data la care vor alimentate toate cardurile cu a doua din cele patru tranșe în valoare de câte 250 de lei.

Peste 2,5 milioane de români beneficiază de ajutor social de 250 de lei. S-a stabilit ziua când va fi livrată a doua tranșă 

Autoritățile au anunțat că în ziua de 8 septembrie toate cardurile valide vor fi alimentate cu 250 de lei. După cum știm, prima etapă a avut destule hopuri și obstacole.

Foarte interesant: Cât va fi pensia minimă după majorarea de la 1 ianuarie 2023

În cele din urmă, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene anunțat că a încheiat emiterea și distribuirea cardurilor aferente primei faze a Programului „Sprijin pentru România”.

Citește și: Când se va acorda ajutorul de 700 de lei pentru pensionari?

Reprezentanții Poștei Române urmează să se asigure în perioada următoare că nu sunt beneficiari eligibili care să nu fi primit cardul, inclusiv cei care inițial nu au fost găsiți acasă sau care nu au răspuns avizării, conform Antena 3.

A doua tranșă din ajutorul social de 250 de lei va fi livrată pe 8 septembrie

„După o primă etapă dificilă în care am reușit să emitem și distribuim carduri pentru aproximativ 2,5 milioane de beneficiari, suntem deja în pregătiri pentru cea de-a doua, pe care o vom finaliza în prima parte a lunii septembrie.

Acum, cu siguranță procedura este mult mai simplificată, pentru că alimentarea se face cursiv pentru toți cei eligibili. La cei 2.480.613 de beneficiari din prima tranșă se adaugă alți aproximativ 150.000 de români care vor avea parte de ajutor pentru alimente și mese calde”, a precizat ministrul Marcel Boloș.

Așadar, calendarul pentru ajutorul social de 250 de lei ar trebui să arate astfel:

  • 22 august - emiterea noilor carduri (pentru 150.000 de români) este planificată să se finalizeze în aceasta zi
  • până pe 3 septembrie - livrarea cardurilor prin Poșta Română către beneficiari noi
  • 8 septembrie - tranșa a doua din ajutorul social va ajunge la țoți românii 

Până în decembrie 2022, fiecare persoană eligibilă va beneficia de tichete sociale pe card, pentru produse alimentare și mese calde. Banii se vor acorda o dată la două luni, până la finalul anului, în patru trașe de 250 de lei.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net