Care este cel mai lung drum drept din România. Se află foarte aproape de București

În fiecare zi, fără ca măcar să ne dăm seama, trecem pe lângă nenumărate clădiri și monumente care fie au în spate o istorie fascinantă, fie sunt recunoscute pentru un detaliu cu totul special. De exemplu, milioane de șoferi au condus de-a lungul timpului pe un drum din apropiere de București, fără să știe că este cel mai lung drum drept din România!

Drumul se află între Alexandria și București
Drumul se află între Alexandria și București

Cel mai lung drum drept din țara noastră are o lungime de peste 15 kilometri, iar mai toți românii care circulă de-a lungul lui nici nu știu că tocmai conduc printr-un loc atât de special. Nu există curbe și serpentine pe parcursul acestui drum, iar partea cea mai interesantă este că el se găsește în apropiere de București! Este vorba despre drumul european E70, pe care poate că îl cunoaștem, deoarece se află între Capitală și Alexandria.

Românii care circulă înspre sudul țării mai mult ca sigur că au utilizat acest drum, iar pe lângă faptul că este cel mai lung drum drept din țară, el este și cel mai sigur! Având în vedere simplitatea lui și lipsa oricărei curbe, șoferii reușesc cu ușurință să călătorească de-a lungul drumului fără niciun incident.

Cel mai lung drum drept din România este foarte aproape de București

În privința lungimii precise a acestui drum, este vorba despre nu mai puțin de 15,8 kilometri, el fiind destul de scurt, dacă îl comparăm cu alte drumuri drepte, de dincolo de hotare. De asemenea, E70 are numai două benzi și dacă conducem de-a lungul lui vom observa că nu există gropi. Practic, este drumul „perfect” pentru șoferi, fiind sigur și destul de scurt.

Pe plan tglobal, cei care își doresc să vadă cele mai lungi drumuri drepte, trebuie să știe că Autostrada 10, din Arabia Saudită, are undeva în jur de 256 de kilometri. Ea traversează deșertul Rub Al-Khali, fiind considerată a fi cel mai lung drum drept din lume. Un alt astfel de drum fascinant este în Australia, mai precis, Autostrada Eyre, cu o lungime de 146 de kilometri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Tom Parker Bowles cu Printul William si Printul Harry la nunta lui Charles cu Camilla   profimedia 0218936184 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
test pahar1 jpeg
stat bloc romania jpg
parfum istcok jpg
marire taxe bucuresti jpg
cerere in casatorie kfc facebook jpg
supermarket jpeg
marcaj trecere catedrala jpeg
alimente sanatoase jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net