Care este, de fapt, cauza accidentelor de pe Transalpina: „Avem foarte multe cazuri cu turiști care...”

Ultima actualizare:

Motocicliștii care traversează Transalpina sunt cei care fac cele mai multe accidente, atrag atenția salvamontiștii. În cele mai multe cazuri, aceștia pierd controlul motocicletelor, fiind „furați" de peisaj și se izbesc de parapete. Săptămânal are loc câte un accident sau chiar două, scrie adevărul.ro. 

Transalpina este una dintre cele mai vizitate șosele montane din România Foto: Adevărul
Transalpina este una dintre cele mai vizitate șosele montane din România Foto: Adevărul

Motocicliștii fac multe accidente

Salvamontiștii trag un semnal de alarmă pentru motocicliștii care străbat Transalpina. Președintele Salvamont România Sabin Cornoiu a atras atenția asupra unui fenomen periculos, pe cea mai înaltă șosea din țară, unde motocicliștii sunt atrași de frumusețea peisajelor, dar riscă să aibă accidente nefericite.

Potrivit lui Sabin Cornoiu, în fiecare săptămână, au loc două accidente, în care sunt implicați motocicliști. În multe cazuri, aceștia pierd controlul motocicletelor și se izbesc de parapete.

Motocicliștii pierd controlul:  „Nu sunt atenți, se uită la peisaje"

Vin foarte mulți turiști pe Transalpina și asta ne bucură, dar din păcate, se întâmplă și accidente. Avem foarte multe cazuri cu turiști care nu sunt atenți, probabil că se uită la peisaje, și ajung cu motocicletele în parapet. Avem un accident sau două pe săptămână în care sunt implicați motocicliști. Pierd controlul și intră în parapet. În general, în astfel de evenimente sunt implicați motocicliști din străinătate“, a spus Sabin Cornoiu.

Polițiștii rutieri confirmă că aceste accidente au loc deoarece turiștii de pe motociclete nu sunt familiarizați cu traseul și nu ajustează viteza corespunzător. Incidentele în care sunt implicați motocicliști străini sunt frecvente.

Cel mai recent accident

Recent, un cetățean italian a fost rănit, într-un astfel de accident, după ce a intrat cu motocicleta într-un parapet, fiind transportat la spitalul din Novaci. Autoritățile îndeamnă turiștii să fie atenți, să cunoască traseul și să conducă prudent, pentru a evita astfel de accidente.

Transalpina este cel mai înalt drum din România, ajungând la 2.145 de metri, în pasul Urdele. Peisajele de poveste atrag mulți vizitatori.

Drumul are o lungime de aproximativ 150 de kilometri. Pornește din localitatea Bengești Ciocadia, din județul Gorj, ajunge, apoi, în Rânca, la o altitudine de 1.600 metri, traversează Munții Parâng și se termină în localitatea Sebeș, din județul Alba.

Citește întreg articolul pe adevărul.ro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
luca italianul 2 k6fi jpg
tigaie depositphotos1 jpeg
maia sandu1 jpg
Stefan cel Mare png
ceai freepik jpg
cutremur seismograf depositphotos1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net