Care este, de fapt, cauza accidentelor de pe Transalpina: „Avem foarte multe cazuri cu turiști care...”
Motocicliștii care traversează Transalpina sunt cei care fac cele mai multe accidente, atrag atenția salvamontiștii. În cele mai multe cazuri, aceștia pierd controlul motocicletelor, fiind „furați" de peisaj și se izbesc de parapete. Săptămânal are loc câte un accident sau chiar două, scrie adevărul.ro.
Motocicliștii fac multe accidente
Salvamontiștii trag un semnal de alarmă pentru motocicliștii care străbat Transalpina. Președintele Salvamont România Sabin Cornoiu a atras atenția asupra unui fenomen periculos, pe cea mai înaltă șosea din țară, unde motocicliștii sunt atrași de frumusețea peisajelor, dar riscă să aibă accidente nefericite.
Potrivit lui Sabin Cornoiu, în fiecare săptămână, au loc două accidente, în care sunt implicați motocicliști. În multe cazuri, aceștia pierd controlul motocicletelor și se izbesc de parapete.
Motocicliștii pierd controlul: „Nu sunt atenți, se uită la peisaje"
„Vin foarte mulți turiști pe Transalpina și asta ne bucură, dar din păcate, se întâmplă și accidente. Avem foarte multe cazuri cu turiști care nu sunt atenți, probabil că se uită la peisaje, și ajung cu motocicletele în parapet. Avem un accident sau două pe săptămână în care sunt implicați motocicliști. Pierd controlul și intră în parapet. În general, în astfel de evenimente sunt implicați motocicliști din străinătate“, a spus Sabin Cornoiu.
Polițiștii rutieri confirmă că aceste accidente au loc deoarece turiștii de pe motociclete nu sunt familiarizați cu traseul și nu ajustează viteza corespunzător. Incidentele în care sunt implicați motocicliști străini sunt frecvente.
Cel mai recent accident
Recent, un cetățean italian a fost rănit, într-un astfel de accident, după ce a intrat cu motocicleta într-un parapet, fiind transportat la spitalul din Novaci. Autoritățile îndeamnă turiștii să fie atenți, să cunoască traseul și să conducă prudent, pentru a evita astfel de accidente.
Transalpina este cel mai înalt drum din România, ajungând la 2.145 de metri, în pasul Urdele. Peisajele de poveste atrag mulți vizitatori.
Drumul are o lungime de aproximativ 150 de kilometri. Pornește din localitatea Bengești Ciocadia, din județul Gorj, ajunge, apoi, în Rânca, la o altitudine de 1.600 metri, traversează Munții Parâng și se termină în localitatea Sebeș, din județul Alba.
Citește întreg articolul pe adevărul.ro.