Orașul din România unde este „curba morții”. Multe accidente au loc aici, iar nenumărate persoane și-au pierdut viața

Există un oraș în țara noastră unde se află „Curba Morții”. Aici au loc, în fiecare an, multe accidente și numeroase persoane și-au pierdut viața. Este vorba despre Cluj Napoca.

În curba morții și-au pierdut viața zeci de persoane. Foto: Click.
În curba morții și-au pierdut viața zeci de persoane. Foto: Click.

Unde mai exact se află „Curba Morții”

La cea mai importantă intrare în Cluj-Napoca, în Dealul Feleacului, conducătorii auto sunt avertizați că între 2000 și 2004 s-au întâmplat, fix în acel loc, 73 de accidente. Însă, acel panou nu a mai fost schimbat de ani de zile și de atunci au mai avut loc zeci de accidente. 

Și acum au loc accidente grave în acea zonă

Cu toate că din momentul în care acel indicator a fost amplasat, acolo s-au mai făcut și alte reparații, au fost puși parapeți și separatoare de sens, în acea zonă încă mai au loc multe accidente grave, în care și-au tot pierdut viața oameni. 

Se pare că, numai între 2008 și 2012, pe DN1 E 60, în zona vizată din Feleac au avut loc 20 de accidente rutiere, soldate cu 8 morți, 20 de răniți grav și 17 răniți ușor, conform unor informații furnizate către presă la acea vreme de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Cluj.

Unde este amplasat panoul de avertizare

Chiar în faimoasa Curbă a Morții se află și acum acel panou. El este este vizibil pentru cei care intră în Cluj dinspre Alba-București, chiar pe partea dreaptă.

Ce mesaj se află pe panou

Mesajul inscripționat pe panou este următorul: “33 morți (fatalities) 73 accidente 2000-2004”. Însă, în ciuda accidentelor grave care încă au loc în acel loc, oamenii legii spun că nu acesta nu trebuie înlocuit cu unul actualizat, deoarece acesta este doar informativ și acea perioadă care se află menționată pe el este una de referință.

Am luat legătura și cu cei de la administrația drumurilor și ne-au comunicat că panoul este unul informativ, iar perioada 2000-2004 este una de referință din statistica poliției”, a spus purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Cluj.

Acum trei zile și-au pierdut viața în Curba Morții doi polițiști

Chiar acum trezi zile, în acel loc au murit doi polițiști din Cluj Napoca, soț și soție, într-un accident rutier după ce mașina în care se aflau a fost izbită de o cisternă. 

Este vorba despre Ana Maria Ghiran și Lucas Eduard, de la Poliția Cluj-Napoca. Pe pagina de Facebook a IPJ Cluj au fost postate numeroase mesaje de condoleanțe după această tragedie. Cei doi polițiști erau căsătoriți de o lună de zile, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Diaspora Europeană. Accidentul s-a produs duminică, în localitatea Șaula din județul Cluj, într-o curbă extrem de periculoasă, denumită de localnicii din zonă, "curba morții", scrie alba24.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net