Un preot a sfințit "curba morții" din Bacău, loc cunoscut pentru tragediile rutiere

Ultima actualizare:

Un preot a ținut o slujbă de sfințire la "curba morții" din Bacău, loc periculos unde au avut loc mai multe tragedii rutiere.

image

Un preot din Bacău a luat o măsură inedită în speranța că accidentele rutiere extrem de grave se vor împuțina. Acesta a săvârșit o slujbă de sfințire a uneia dintre cele mai periculoase zone de carosabil din România, supranumite "curba morții". 

Locul respectiv este extrem de periculos pentru șoferii care sunt nevoiți să conducă pe acel drum, iar de-a lungul timpului, în "curba morții", zeci de persoane și-au pierdut viața în tragedii rutiere. 

 Teroretic, este resonsabilitaea autorităților de a securiza porțiunea de carosabil, astfel încât să poate fi circulată în siguranță de mașini, însă nimeni nu a luat inițiativă până la acest moment.

În urmă cu doar patru zile "curba morții" a mai făcut o victimă, în persoana unui medic care a fost nevoit să parcurgă porțiunea de carosabil "blestemată". Bărbatul și-a pierdut viața în urma unui grav accident de circulație, petrecut în zonă.

Localnicii au recurs astfel la singura soluție pe care o au la dispoziție, mai exact credința că o forță divină i-ar putea feri pe viitor de posibile accidente. 

Preotul s-a prezentat la fața locului, însoțit de un dascăl și ambii au invocat divinitatea în speranța că șoferii vor fi protejați de acum încolo. 

Zona sfințită, denumită "curba morții" se află la ieșirea din Onești către Bacău. 

"Astăzi, 2 februarie, la ÎNTÂMPINAREA DOMNULUI, după săvârșirea Sfintei Liturghii, am mers să sfințim locul numit " CURBA MORȚII" și am săvârșit rugăciuni întru călătorie binecuvântată a celor ce trec pe acolo și să fie izbăviți de accidente și de moarte năpraznică toți cei ce conduc autovehiculele și cei care merg în ele. Dumnezeu să vă păzească pe toți, să vă apere, să ajungeți sănătoși la destinație și să fiți izbăviți de orice accident." se arată în postarea de pe Facebook a Parohiei Brătila de Jos. 

Un bărbat din Sibiu și-a sfințit bolidul de lux chiar în show-room

Frica românilor de accidente rutiere pe drumurile dezafectate din țară este o realitate, indiferent de mașina deținută. La începutul anului, un clip, devenit viral, arăta cum un bărbat din Sibiu a adus un preot ca să-i sfințească bolidul de lux, un Lamborghini Aventador, chiar în show-room.

Preotul s-a prezentat în show-room înveșmântat în sutană, iar bărbatul, mândru de noua sa mașină de lux, a filmat întregul moment. Oficialul bisericii a rostit câteva cuvinte în cadrul unei scurte slujbe pentru a-l proteja pe șofer de accidente. 

  Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și Harry, Foto Getty (2) jpg
image
image
image
image
image
image
mihaela bilic facebook jpg
stadion jpeg
240430 ukraine 98 woman mb 0911 8acfbf webp
cimitir ecologic1 jpg
zbor1 jpg
mona lisa gioconda leonardo da vinci foto afp jpg
eliza petrachescu captura video jpg
Jogging miscare sport exercitii FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net