Alertă într-un sat din Cluj! Un preot bolnav de Covid a mers cu Boboteaza din casă în casă

#Coronavirus
Ultima actualizare:

Caz halucinant într-un sat din județul Cluj! Un preot din Sânicoară s-a plimbat din casă în casă cu Bobotează, deși era infectat cu Covid-19. Autoritățile sanitare au declanșat o anchetă în acest caz.

Autoritățile încearcă acum să afle cu câte persoane a intrat în contact preotul Foto: Unsplash
Autoritățile încearcă acum să afle cu câte persoane a intrat în contact preotul Foto: Unsplash

Autoritățile din Cluj încearcă acum să stabilească numărul exact de persoane cu care preotul a intrat în contact. Soția acestuia a fost și ea confirmată cu Covid-19. Femeia a fost externată din spital marți, 11 ianuarie. 

Locanlnicii susțin că preotul le-a intrat în case

Prefectul de Cluj Tașnadi Szilard susține că preotul nu a intrat în casele oamenilor și că după ce a aflat că este infectat s-a izolat la domiciliu. Însă, localnicii din Sânicoară îl contrazic. Aceștia au declarat că părintele le-a intrat în casă, pentru a le sfinți, conform ritualului religios, casa.

„Ancheta încă nu este gata, se verifică dacă a avut loc vreo slujbă, la câte persoane și la cine a fost preotul în cauză. Însă, cu titlu preliminar pot să vă precizez faptul că atât preotul cât și soția sunt vaccinați cu 3 doze. Cu <Iordanul> a umblat în perioada 30 decembrie -4 ianuarie, iar soția preotului a fost testată în data de 5 ianuarie. Oricum, la casele vizitate, atât preotul cât și cei care îl însoțeau pe părinte au purtat mască, au păstrat distanța și nu au intrat în case. Duminica, 9 ianuarie, s-a testat și părintele, iar după primirea rezultatului s-a izolat la domiciliu”, a declarat prefectul de Cluj, Tașnadi Szilard, pentru foaiatransilvana.ro.

Locanlnicii sunt revoltați și spun că nu contează dacă preotul era vaccinat sau nu, pentru că și oamenii care s-au imunizat cu serul anti-Covid pot răspândi temutul virus.

„În sat, aici, locuiesc foarte multe persoane nevaccinate. În plus, sunt și mulți locuitori trecuți de 70 de ani. Avem și oameni de 90 de ani. Din câte se spune la televizor, persoanele trecute de 70 de ani sunte cele mai afectate de acest virus, chiar dacă sunte vaccinate. La noi trebuia să se gândească preotul. Trebuia să își dea seama cpă și el este infectat dacă soția lui a fost și chiar internată”, a declarat un localnic pentru sursa citată mai sus. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
ion iliescu 0 jpeg
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net