Cluj-Napoca, primul mare ora╚Ö care a dep─â╚Öit inciden╚Ťa de 6 la mia de locuitori

Primul mare ora╚Ö care a dep─â╚Öit inciden╚Ťa de 6 la mia de locuitori ├«n privin╚Ťa infect─ârilor cu noul coronavirus este Cluj-Napoca. Este o alt─â premier─â negativ─â, dup─â ce tot ├«n acest ora╚Ö s-au ├«nchis primele ╚Öcoli ├«n valul 5. Mai mult, jude╚Ťul Cluj este primul care a intrat ├«n scenariul ro╚Öu.   

image

O nou─â premier─â negativ─â a ├«nregistrat ora╚Öul Cluj-Napoca. Direc╚Ťia de S─ân─âtate Public─â Cluj a anun╚Ťat, miercuri, 12 ianuarie, c─â inciden╚Ťa ├«n ora╚Ö a ajuns la 6,47 la mia de locuitori, dup─â ce mar╚Ťi era de 5,85.

├Än jude╚Ťul Cluj, cea mai mare rat─â se ├«nregistreaz─â ├«n localitatea Ciurila, unde sunt 17,99 cazuri la mia de locuitori. Inciden╚Ťe de peste 6 se mai ├«nregistreaz─â ├«n Apahida, Feleacu, Gil─âu, Poieni, S├ónpaul, S─âv─âdisla, Vad ╚Öi Valea Ierii. 

Ce m─âsuri au luat autorit─â╚Ťile 

Ieri, prefectul jude╚Ťului Cluj, Istv├ín-Szil├írd Tasnadi, a explicat ce m─âsuri s-au luat pentru limitarea r─âsp├óndirii coronavirusului ╚Öi care este situa╚Ťia din spitalele jude╚Ťului.

ÔÇ×Ieri am avut ╚Öedin╚Ťa de Comitet Jude╚Ťean ╚Öi am plasat Municipiul, dar ╚Öi celelalte unit─â╚Ťi administrativ-teritoriale, ├«n cele mai stricte reglement─âri, seturi de m─âsuri. Avem o capacitate de 30% pentru activit─â╚Ťile permise: competi╚Ťiile sportive, evenimentele culturale, restaurantele. ╚śi r─âm├óne ╚Öi masca obligatorie, a╚Öa cum ╚Ötim deja.

Medicii ne-au spus, ╚Öi s-a ╚Öi confirmat, c─â tulpina este foarte contagioas─â. Dar nu trebuie s─â omitem nici faptul c─â, de pild─â, ├«n cursul zilei de ieri aproape 4.000 de teste s-au efectuat ├«n jude╚Ťul Cluj. Avem o rat─â de pozitivare, din num─ârul total de teste efectuate pe zi, de 10-15% ╚Öi ne a╚Ötept─âm s─â mai creasc─â, av├ónd ├«n vedere cre╚Öterea agresiv─â din ultimele zile.

├Än spitale avem o capacitate prev─âzut─â ├«n structura de COVID de aproximativ 50% fa╚Ť─â de punctul culminant din valul anterior. Ar ├«nsemna aproximativ 45 de paturi la nivelul A╚ÜI COVID. Avem aproximativ 10-15 paturi libere ├«n fiecare zi. ├Än m─âsur─â ├«n care paturile se vor epuiza sau vom ajunge ├«ntr-o perioada mai critiva, spitalele ├«╚Öi vor mari capacitatea corespunz─âtorÔÇŁ, a precizat prefectul.

FotoJet jpg
marina melesacanu imre 1 jpg
Johnny Depp vs Amber Heard (1) jpg
daniel pancu andra teodorescu jpeg
michael douglas catherine zeta jones gettyimages 1341340694 0 jpeg
image png
marian godina sotie georgiana 8 jpg
FotoJet jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
image png
google chrome browser jpeg
alcool organism jpg
image png
ucraineanca png
FotoJet jpg