Cluj-Napoca, primul mare oraș care a depășit incidența de 6 la mia de locuitori

Primul mare oraș care a depășit incidența de 6 la mia de locuitori în privința infectărilor cu noul coronavirus este Cluj-Napoca. Este o altă premieră negativă, după ce tot în acest oraș s-au închis primele școli în valul 5. Mai mult, județul Cluj este primul care a intrat în scenariul roșu.   

image

O nouă premieră negativă a înregistrat orașul Cluj-Napoca. Direcția de Sănătate Publică Cluj a anunțat, miercuri, 12 ianuarie, că incidența în oraș a ajuns la 6,47 la mia de locuitori, după ce marți era de 5,85.

În județul Cluj, cea mai mare rată se înregistrează în localitatea Ciurila, unde sunt 17,99 cazuri la mia de locuitori. Incidențe de peste 6 se mai înregistrează în Apahida, Feleacu, Gilău, Poieni, Sânpaul, Săvădisla, Vad și Valea Ierii. 

Ce măsuri au luat autoritățile 

Ieri, prefectul județului Cluj, István-Szilárd Tasnadi, a explicat ce măsuri s-au luat pentru limitarea răspândirii coronavirusului și care este situația din spitalele județului.

„Ieri am avut ședința de Comitet Județean și am plasat Municipiul, dar și celelalte unități administrativ-teritoriale, în cele mai stricte reglementări, seturi de măsuri. Avem o capacitate de 30% pentru activitățile permise: competițiile sportive, evenimentele culturale, restaurantele. Și rămâne și masca obligatorie, așa cum știm deja.

Medicii ne-au spus, și s-a și confirmat, că tulpina este foarte contagioasă. Dar nu trebuie să omitem nici faptul că, de pildă, în cursul zilei de ieri aproape 4.000 de teste s-au efectuat în județul Cluj. Avem o rată de pozitivare, din numărul total de teste efectuate pe zi, de 10-15% și ne așteptăm să mai crească, având în vedere creșterea agresivă din ultimele zile.

În spitale avem o capacitate prevăzută în structura de COVID de aproximativ 50% față de punctul culminant din valul anterior. Ar însemna aproximativ 45 de paturi la nivelul AȚI COVID. Avem aproximativ 10-15 paturi libere în fiecare zi. În măsură în care paturile se vor epuiza sau vom ajunge într-o perioada mai critiva, spitalele își vor mari capacitatea corespunzător”, a precizat prefectul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Bani castig FOTO Shutterstock jpg
cimitir animale jpg
pensie jpeg
cuie jpg
serghei mizil 0 jpeg
image png
Gheorghe Ştefănescu este considerat cel mai mare mafiot al regimului comunist  A sfârşit împuşcat FOTO Adevărul jpg
gaura Antartica jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net