Cluj-Napoca intră în scenariul roșu. Elevii vor învăța online

Cel mai mare oraș din țară unde rata incidenței a trecut de 5 cazuri la mia de locuitori este Cluj-Napoca. În valul 5 COVID, Clujul este primul județ care intră în scenariul roșu. 

femeie scenariul rosu jpeg

Județul Cluj este primul județ din țară în scenariul roșu în acest nou val, iar municipiul Cluj-Napoca a trecut de incidența de 5 la mie. Astfel, unitățile de învățământ unde gradul de vaccinare în rândul cadrelor didactice este mai mic de 60% au trecut în online, situiație în care se află cinci școli.

În aceste condiții, în întregul oraș au intrat în vigoare noile restricții: restaurantele vor primi clienții doar la 30% din capacitate, în sălile de spectacole tot 30% din locuri pot fi ocupate, iar masca de protecție este obligatorie în toate spațiile. 

„Clujul e un judeţ dinamic, oamenii sunt mai activi. Cluj-Napoca este un oraş mare, viu, căutat, cu economie dezvoltată. Aceste motive au dus la creşterea incidenţei în contextul în care varianta nouă de COVID este mai contagioasă”, a declarat Mihai Moisescu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Cluj. 

Vineri se va anunța ce școli se vor închide 

Vineri va fi anunțată lista unităților de învăţământ unde de săptămâna viitoare elevii nu vor mai veni fizic la şcoală, în funcție de procentul de vaccinare al dascălilor și de rata incidenței de cazuri COVID la mia de locuitori. 

În acest moment, la nivel naţional doar 2.000 de unități de învățământ au rata de vaccinare de 100%, a anunțat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu

sorin cimpeanu png

„Avem 14.000 de unități unde rata de vaccinare este de peste 60%. Dar există circa 3.000 de unități de învățământ în care rata de vaccinare este în continuare sub 60%, după ultimele raportări. Este suficient ca o singură persoană, angajat al acelei şcoli să se vaccineze pentru a depăși acel prag de 60%.

Dacă în ziua de luni cu raportate la ziua de vineri nu va fi depășită rata de vaccinare de 60%  şi localitatea respectivă are o incidență de sub 3%, din păcate în acea şcoală cursurile vor începe în online”, a spus Sorin Cîmpeanu.  

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net