Cât de poluată este Crevedia, după exploziile devastatoare de la stația GPL. În pericol sunt și locuitorii din București

Întreaga zonă din nordul Capitalei se confruntă cu un fenomen extrem de periculos, în urma exploziei devastatoare din Crevedia. Se pare că autoritățile au depistat o concentrație extrem de ridicată de particule PM10, în zone precum Balotești, Voluntari, Otopeni și Buftea. Din nefericire, se pare că direcția vântului poate aduce aceste particule spre București.

Autoritățile trag un semnal de alarmă în privința poluării provocate de explozie
Autoritățile trag un semnal de alarmă în privința poluării provocate de explozie

Cu toții am privit înmărmuriți imaginile cutremurătoare de la Crevedia, din acest weekend. O stație GPL a explodat sâmbătă seară, producând o serie de explozii puternice, care au înspăimântat atât locuitorii din zonă, cât și autoritățile sosite la fața locului. Ei bine, se pare că dincolo de pierderile provocate de către această tragedie, despre care deja știm, autoritățile au depistat un alt pericol ce poate avea efecte extrem de grave.

Potrivit informațiilor oferite de către cei de la Hot News, Garda de Mediu a depistat o concentrație crescută de particule PM10 în atmosferă. Se pare că întreaga zonă din nordul Capitalei este afectată, fiind vorba despre zone precum Balotești, Voluntari, Otopeni, dar și Buftea. „Noi am făcut o celulă de criză la Ministerul Mediului, cu toate instituţiile subordonate, adică Garda de Mediu, Inspecţia, Monitorizarea, Agenţia, respectiv Meteorologia. Într-adevăr, acum pe zona de nord se observă o creştere a concentraţiilor de particule PM 10”, a declarat Andrei Corlan, șeful Gărzii de Mediu.

Vântul poate aduce norul de poluare în București

„Vântul bate spre Capitală, din direcţia deplasare către vest, sud-vest cu 10-15 km/h. Deocamdată nu vorbim decât de nişte creşteri nesemnificative, dar dacă norul de fum va continua să se îndrepte spre Capitală putem la un moment dat să vorbim de un fenomen de poluare”, a mai spus Andrei Corlan, potrivit sursei citate.

Se pare că aceste particule pot fi extrem de periculoase pentru cei care deja suferă de probleme pulmonare, iar, în general, ele pot afecta căile respiratorii. Garda de Mediu avertizează locuitorii capitalei să țină geamurile închise și să nu iasă din casă, pe cât de mult posibil, pentru a evita expunerea la aceste particule.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
ATM jpg
weekend distractie jpeg
nava scufundata jpg
Ulpia Traiana Sarmizegetusa Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (10) JPG
itp 1024x681 jpg
Peste alb jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
banner pensii png
image
actualitate.net
image
actualitate.net