Cât va dura valul cinci al pandemiei. Declarațiile secretarului de stat Adriana Pistol

#Coronavirus
Ultima actualizare:

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Adriana Pistol crede că valul cinci al pandemiei ar putea fi mai scurt decât precedentele, dar va fi de ”minim două luni”.

Sursă foto: Inquam Photos
Sursă foto: Inquam Photos

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Adriana Pistol crede că valul cinci al pandemiei ar putea fi mai scurt decât precedentele, dar s-ar putea depăşi un milion de infectări în această perioadă. Pistol consideră că ”minim două luni” va dura valul cinci şi se fereşte să spună dacă în 2022 ieşim din pandemie, având în vedere posibilitatea virusului de a suferi noi mutații. 

Există această posibilitate. Cu cât merge exponenţial şi creşte foarte mult, cu atât cuprinde un număr mai mare din populaţie pe care vrem, nu vrem îi imunizează şi atunci sigur că se va duce mai mult în jos. De obicei, valurile epidemice care cresc atât de brusc şi coboară brusc şi nu durează foarte mult. (…) Minim două luni va dura”, a declarat Adriana Pistol.

112 de cazuri noi de îmbolnăvire cu Omicron în ultimele 24 de ore Sursă: Profimedia
112 de cazuri noi de îmbolnăvire cu Omicron în ultimele 24 de ore Sursă: Profimedia

Întrebată dacă 2022 va fi anul ieşirii din pandemie, Pistol a afirmat: ”Cred că nu este bine să facem astfel de previziuni. Apariţia acestei noi tulpini OMICRON mă face să fiu circumspectă, încât prefer să mă abţin, pare că totuşi acest virus are capacităţi de dobândire a tot felul de mutaţii încât este periculos să speculăm”.  

Până vineri seară, în România au fost confirmate 295 de cazuri de infectare cu OMICRON. 

112 de cazuri de îmbolnăvire cu Omicron într-o singură zi 

Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat vineri, 7 ianuarie 2022, că au fost confirmate 112 cazuri noi de infectare cu tulpina Omicron a virusului SARS-CoV-2.

Este vorba despre 48 de bărbați și 64 de femei cu vârste cuprinse între 0 și peste 80 de ani din municipiul București și 19 județe.

Dintre pacienții confirmați cu Omicron, numai 11 au istoric de călătorie în Marea Britanie, Italia, Franța, Tanzania, Bulgaria, SUA și Austria. Aceasta înseamnă că discutăm deja despre o răspândire comunitară a noii tulpini și că sunt șanse foarte mari ca și la noi să se repete scenariul din Europa de Vest.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
weekend distractie jpeg
nava scufundata jpg
Ulpia Traiana Sarmizegetusa Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (10) JPG
itp 1024x681 jpg
Peste alb jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
banner pensii png
piata gorjului jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net