Peste 100 de cazuri noi de Omicron ├«n Rom├ónia, confirmate. 4 copii printre pacien╚Ťi

#Coronavirus 7 ianuarie 2022

Peste 100 de cazuri noi de infectare cu tulpina Omicron au fost anun╚Ťate vineri ├«n Rom├ónia.

image
Patru copii au fost convirma╚Ťi cu tulpina Omicron. Foto: Shutterstock

Institutul Na╚Ťional de S─ân─âtate Public─â a anun╚Ťat vineri, 7 ianuarie 2022, c─â au fost confirmate 112 cazuri noi de infectare cu tulpina Omicron a virusului SARS-CoV-2.

Este vorba despre 48 de b─ârba╚Ťi ╚Öi 64 de femei cu v├órste cuprinse ├«ntre 0 ╚Öi peste 80 de ani din municipiul Bucure╚Öti ╚Öi 19 jude╚Ťe.

Dintre pacien╚Ťii confirma╚Ťi cu Omicron, numai 11 au istoric de c─âl─âtorie ├«n Marea Britanie, Italia, Fran╚Ťa, Tanzania, Bulgaria, SUA ╚Öi Austria. Aceasta ├«nseamn─â c─â discut─âm deja despre o r─âsp├óndire comunitar─â a noii tulpini ╚Öi c─â sunt ╚Öanse foarte mari ca ╚Öi la noi s─â se repete scenariul din Europa de Vest.

Dintre cele 112 cazuri înregistrate, 37 sunt nevaccinate anti-Covid 19.

Probele au fost lucrate în laboratoarele INBI Matei Balș și INCDMM Cantacuzino.

Num─ârul cazurilor de infectare confirmate la nivel na╚Ťional cu varianta Omicron se ridic─â astfel la 295.

Lucru ├«ngrijor─âtor, dar anticipat de autorit─â╚Ťi, printre persoanele infectate se num─âr─â ╚Öi 4 copii din grupa de v├órst─â 0-9 ani.

Grea╚Ťa ╚Öi durerea de spate, simptome ale infect─ârii cu Omicron

Unul dintre simptomele raportate la stadiul de ├«nceput al variantei Omicron Covid este grea╚Ťa, potrivit profesorului Tim Spector. Un medic din India, dr. Sanket Jain, a mai spus c─â pacien╚Ťii s─âi se confrunt─â cu ÔÇ×pierderea poftei de m├óncare, grea╚Ť─â ╚Öi v─ârs─âturiÔÇŁ.

Un alt simptom neobi╚Önuit, dar comun Omicron, observat ├«n stadiile incipiente ale infec╚Ťiei este durerea de spate, dup─â cum arat─â datele din Marea Britanie, SUA ╚Öi Africa de Sud. 

Alte semne ale variantei includ congestie nazala, confuzie, erup╚Ťii cutanate ╚Öi chiar dureri oculare la unii pacien╚Ťi. 

Organiza╚Ťia Mondial─â a S─ân─ât─â╚Ťii atrage aten╚Ťia c─â infectarea cu Omicron nu ar trebui s─â fie considerat─â ÔÇ×o form─â u╚Öoar─âÔÇŁ ╚Öi a avertizat ├«n leg─âtur─â cu un ÔÇ×tsunamiÔÇŁ de cazuri de COVID la nivel global. 

S-a descoperit că simptomele de infectare cu Omicron apar mult mai devreme decât în cazul celorlalte tulpini (Delta și Beta). Conform datelor, aceste simptome sunt prezente timp de cinci zile și e foarte important ca în acest interval să se realizeze un test RT-PCR și persoana să intre în izolare.

oana zavoranu jpg
adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
maria dragomiroiu
cristina siscanu 1 jpeg
cub radu stefan banica png
image png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
calendar ortodox 2021 23 mai sf mihail marturisitorul png
1 mare foto epa efe 57690578 jpg
6 traian basescu prima iubita jpg jpeg
4 printul andrew profimedia 0652894124 jpg jpeg
ioan niculae jpeg
inceput de an scolar jpeg