Categoria de români care poate munci 4 zile de acasă! Legea tocmai a fost promulgată

Vești bune pentru părinții din țara noastră! Președintele Klaus Iohannis a promulgat chiar astăzi (20 iulie) o nouă lege în Codul Muncii. Mai precis, aceasta spune că orice persoană care are în îngrijire copii mai mici de vârsta de 11 ani pot avea parte de 4 zile de telemuncă, în fiecare lună. Află mai multe detalii alături de Click!

Părinții copiilor mai mici de 11 ani pot beneficia de noua lege / foto: Shutterstock
Părinții copiilor mai mici de 11 ani pot beneficia de noua lege / foto: Shutterstock

Dacă sunteți părinți, sau poate doar aveți rude, ori prieteni, care au copii, atunci cu siguranță că știți cât de dificil poate fi să aveți grijă de un copil. Ei bine, se pare că statul vine în ajutorul părinților, iar potrivit informațiilor oferite de către cei de la Digi 24, o nouă lege a fost promulgată chiar astăzi, 20 iulie!

Mai precis, aceasta oferă tuturor celor care au în ingrijire copii cu vârsta sub 11 ani șansa de a lucra de acasă vreme de 4 zile, în fiecare lună. Părinții pot beneficia de aceste 4 zile la propria cerere, iar singurele excepții sunt în situațiile în care natura muncii face imposibilă desfășurarea activității de la distanță. Proiectul de lege a suferit o ușoară modificare, în sensul că, inițial, el ar fi vizat doar părinții copiilor cu vârsta maximă de 8 ani. Însă, în cele din urmă, s-a decis extinderea acestui beneficiu, iar vârsta finală a rămas de 11 ani.

Părinții pot beneficia de 4 zile de telemuncă pe lună

Desigur, există și unele detalii la care trebuie să aveți grijă, dacă doriți să beneficiați de aceste 4 zile lunare de telemuncă. Mai precis, dacă ambii părinți lucrează, cererea voastră trebuie să aibă atașată și o declarație pe propria răspundere cum că celălalt părinte nu și-a luat cele 4 zile de telemuncă în același timp.

Iar pe lângă acest lucru, conform noii legi promulgate de către Klaus Iohannis, cei ce doresc să beneficieze de cele 4 zile trebuie să aibă la dispoziție, acasă, toate mijloacele necesare, pentru a putea să îndeplinească cerințele de la locul de muncă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net