Ce mesaj a transmis Iohannis românilor care sărbătoresc Paștele catolic. Președintele României, urare emoționantă

Președintele Klaus Iohannis a oferit un mesaj călduros tuturor credincioșilor care sărbătoresc în această duminică Paștele, cât și celor pentru care această zi aduce cu ea Floriile. Bucuria, pacea și armonia s-au numărat printre urările oferite în comunicatul oficial. 

Iohannis a oferit un mesaj cu ocazia Paștelui catolic. / foto: Administrația Prezidențială
Iohannis a oferit un mesaj cu ocazia Paștelui catolic. / foto: Administrația Prezidențială

Deși pentru majoritatea populației din țara noastră data sărbătorii Paștelui este de abia pe 16 aprilie, există și un segment însemnat printre români pentru care Învierea Domnului este sărbătorită pe 9 aprilie, adică chiar mâine! În cadrul recensământului populației din 2022, aproximativ 10% dintre români au declarat că fac parte din alte denominații creștine, cum ar fi romano-catolici, greco-catolici, reformați și altele. Iar pentru aceștia, data Paștelui nu corespunde cu cea din ortodoxie.

Mesajul Președintelui Klaus Iohannis a fost transmis atât de către Administrația Prezidențială, cât și pe Facebook, fiind dedicat tuturor românilor care sărbătoresc Paștele în această duminică:

„Cu prilejul Sfintelor Paști, le transmit credincioșilor romano-catolici, reformați, unitarieni și evanghelici din România calde urări de sănătate și prosperitate! Învierea Domnului să vă aducă bucurie în suflete, darul comuniunii cu cei dragi, răsplata păcii și a armoniei.

Totodată, îi salut călduros pe toți cei care sărbătoresc Floriile.

Sfintele Paști ne oferă cu multă generozitate sensul, căldura și forța valorilor creștine, care continuă să ne fie și astăzi călăuză în vremuri dificile. Fie ca Sărbătoarea Învierii Domnului să aducă tuturor regăsirea cu cei apropiați în lumina speranței, a iubirii și a credinței!

Cristos a înviat!

Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

Frohe Ostern!”

O mulțime de români vor sărbători Paștele în această duminică

Conform cifrelor, vorbim cu ușurință despre sute de mii de români pentru care sărbătoarea Învierii Domnului are loc chiar mâine. Această perioadă a anului este una încărcată de însemnătate pentru creștinii de orice denominațiune, marcând poate cea mai importantă sărbătoare din întreg Creștinismul pentru o parte dintre credincioșii, în timp ce pentru alte rituri creștine, cum este și cel ortodox, ziua de mâine aduce Floriile, despărțindu-i doar o singură săptămână de Paște.

Mesajul Președintelui Klaus Iohannis a venit astăzi, chiar la timp pentru sărbătorile de mâine.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net