Ce nu ai voie să faci sub nicio formă de Înălțarea Domnului. Tradiții și superstiții pe care românii le-au uitat

De Înălțarea Domnului, creștinii ortodocși trebuie să respecte cu sfințenie anumite tradiții și obiceiuri din popor. Pentru a fi feriți de rele pe tot parcursul anului, aceștia vor ține cont de o serie de lucruri pe care nu au voie să le facă, sub nicio formă. 

Înălțarea Domnului, tradiții și superstiții
Înălțarea Domnului, tradiții și superstiții

Ce nu avem voie să facem de Înălțarea Domnului

Înălțarea Domnului este o sărbătoare cunoscută și sub numele de Ispas, datorită personajului străvechi care ar fi purtat același nume și care ar fi asistat la Înălțarea lui Iisus Hristos. Conform tradiției, Ispas era un om plin de viață și mereu vesel, astfel că românii nu au voie să se întristeze în această zi sfântă. De asemenea, aceștia trebuie să evite certurile și conflictele pentru a nu le merge rău pe parcursul anului.

Se spune că în ziua Înălțării Domnului, oamenii nu trebuie să își împrumute lucrurile, în special sare. Mai mult, nu trebuie să dea foc în casă, deoarece există un mit conform căruia în lunile următoare vor avea parte de necazuri și suferință.

În ziua de 13 iunie, creștinii ortodocși nu au voie să lucreze sub nicio formă și mai ales să facă treburi în gospodărie. Muncile câmpului trebuie, de asemenea, evitate. Totodată, lumea trebuie să știe că ziua de Ispas este ultima zi din an în care se împart ouă roșii.

Ce trebuie să faci în ziua sfântă a Înălțării Domnului

Dacă vorbim despre lucrurile pe care trebuie să le facem de Înălțare, ei bine, toată lumea trebuie să știe că astăzi, credincioșii se salută cu „Hristos s-a Înălțat” și răspund cu „Adevărat s-a Înălțat”. În ziua sfântă, se spune că plantele de leac precum: leușteanul, alunul sau platinul se sfințesc și vor căpăta efecte tămăduitoare. Conform tradiției, cei care sunt bolnavi și se tratează cu aceste plante, vor scăpa ca prin minune de orice boală.

În anumite regiuni, oamenii obișnuiesc să se bată cu leuștean pentru a fi feriți de ghinion, în timp ce alții poartă frunze de nuc la brâu, căci Mântuitorul le-ar fi purtat când s-a Înălțat la Ceruri.

În alte zone ale țării, creștinii practică obiceiul cocorului. Astfel, copiii confecționează păsări din hârtie și le aruncă în aer, lucru care simbolizează Înălțarea lui Iisus. La sate, bătrânii spun că o recoltă bogată trebuie semănată înainte de această zi sfântă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cluj Napoca capitala Ardealului unde se organizeaza TIFF ul  foto tiff jpg
image
image
image
image
image
image
chirie mare britania jpg
avion jpg
plaja pixabay1 jpg
liceeni bacalaureat examen bac foto mediafax
bacalaureat jpeg
bord masina jpg
Războinicii daci, „mai războinici decât oricare dintre oamenii care au trăit cândva” jpeg
neurochirurgul vlad ciurea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net