Confesiuni din iad! Coșmarul româncei condamnate pe nedrept la 13 ani de pușcărie în China

Ultima actualizare:

Clipe extrem de dificile pentru o româncă condamnată la 13 de închisoare în China. Tatăl ei se luptă ca această să fie adusă la un penitenciar din țara noastră, iar Marius Balo, românul care a petrecut 8 ani într-o închisoare din China, face apel către autorități, pentru a o aduce pe femeie în țară. Începând cu 1 noiembrie, acesta a intrat în greva foamei.

Alina Apostol a fost condamnată la ani grei de închisoare în China
Alina Apostol a fost condamnată la ani grei de închisoare în China

Alina Irina Apostol avea doar 28 de ani atunci când a fost arestată în China, în anul 2017, sub acuzația de fraudă cu cardul de credit. Absolventă a Facultății de Litere, tânăra era traducătoare de limbă chineză, iar într-o scrisoare deschisă scrisă de către Marius Balo, acesta spune că nu crede că tânăra va rezista condițiilor din închisoare.

„Iubiți prieteni, Numele meu este Marius Balo, sunt teologul clujean care a fost închis timp de 8 ani de zile în China comunistă. M-am întors acasă în urmă cu un an și jumătate și astăzi doresc să vă vorbesc despre un alt cetățean român, o tânără din București care suferă în continuare, întemnițată acolo fără ca statul român să facă ceva pentru ea”, a scris acesta, potrivit informațiilor oferite de către adevarul.ro.

Româncă condamnată la ani grei de închisoare în China

„După un an și jumătate de arest preventiv, timp în care a fost torturată psihic în fiecare zi și forțată să trăiască în condiții pe care noi, oamenii de rând ai unei țări civilizate nu ni le putem imagina, este condamnată pe nedrept în data de 15 iulie 2019 la 13 ani și jumătate de închisoare și înregimentată în sistemul odios de muncă forțată al închisorilor chinezești. Mai are de executat aproape 8 ani de zile, atât cât am pătimit eu în temnița comunistă. Sunt convins că nu va supraviețui”, scrie telologul, în scrisoarea sa.

Acesta continuă, povestind despre ajutorul pe care i l-a cerut tatăl fetei, pentru a aduce acest caz șocant în atenția publicului. „Tatăl ei m-a sunat în aprilie anul trecut, chiar a doua zi după ce m-am întors în țară. Îi simțeam suferința în glas. Singurul copil. Mi-a spus povestea întregului necaz, mi-a trimis fotografii, acte și sentința de condamnare. Am înlemnit citind fraze aproape identice cu cele din propria mea sentință.

O farsă de proces și o sentință monstruoasă, echivalentă în România cu o condamnare pe viață. Pentru nimic. I-am spus că singura șansă a Alinei de a supraviețui este ca toate aceste informații să fie făcute publice iar presa și societatea să pună presiune pe Ministerul Justiției pentru a o transfera acasă”, scrie Marius Balo. Potrivit acestuia, în cazul său, transferul către țara noastră i s-a aprobat în doar trei luni, în timp ce tânăra suferă acolo de ani de zile.

Ce se poate face pentru româncă

Marius Balo sfătuiește românii să distribuie cât mai mult cazul Alinei, pentru ca acesta să nu mai poată fi ignorat de către autoritățile din țară. De asemenea, teologul mai spune că românii pot trimite un e-mail Ministerului Justiției.

„Vă rog să trimiteți un email pe adresa ministrului justiției, cabinet.ministru@just.ro în care să întrebați de situația Alinei. Mesajul emailului trebuie să fie clar: "ADUCEȚI-O PE ALINA APOSTOL ACASĂ!" Vă spun din proprie experiență că această adresă de email este verificată tot timpul.

Anul trecut i-am trimis Ministrului Cătălin Predoiu un mesaj după ce am ieșit din temniță. În doar 30 de minute mesajul meu a ajuns la toate televiziunile. Cred că un mail trimis aici este mult mai important decât semnarea unei petiții online, care va fi sau nu citită. Emailul Dvs pe adresa cabinet.ministru@just.ro va fi citit cu siguranță!” scrie acesta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net