Coronavirus pentru 2 martie. Numărul cazurilor, în scădere

#Coronavirus
Ultima actualizare:

Click! îţi aduce bilanţul coronavirus România pentru ziua de 2 martie. Autoritățile au anunţat, la ora 10.00, 6.832 cazuri noi de Covid-19.  În momentul de față există îngrijorări cu privire la subvarianta Omicron, iar autoritățile, deși propun măsuri de relaxare, atrag atenția că pandemia nu s-a sfârșit.

medic covid shutter 1751590085 jpg

În ultimele 24 de ore, în România, au fost înregistrate 6.832 cazuri de persoane infectate cu SARS-COV-2, conform Grupului de Comunicare Strategică. Au fost raportate şi 90 decese, dintre care unul anterior intervalului de referință. 

Marţi, a crescut numărul de cazuri de COVID, dar și al deceselor 

Autoritățile au anunțat marți 8.461 de cazuri noi de COVID, cu 3.704 mai multe decât în ziua anterioară. Și numărul deceselor a crescut, fiind înregistrate 164 de vieți pierdute din cauza acestui virus, în ultimele 24 de ore. A murit inclusiv un tânăr de 25 de ani din București, care prezenta comorbidități și era nevaccinat.

Până la 1 martie, pe teritoriul României au fost înregistrate 2.741.945 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. 2.510.046 de oameni au fost declarați vindecați. În spitale sunt acum 6.588 de pacienți internați pe secții și 892 la ATI. Alți 107.557 de români confirmați pozitiv sunt în izolare la domiciliu, 7.635 sunt în izolare instituționalizată, iar 61.562 sunt în carantină la domiciliu. 

Arafat: „Criza sanitară nu s-a încheiat” 

Chiar dacă în ultimele zile atenția tuturor este îndreptată spre Ucraina și nimeni nu mai vorbește despre COVID, asta nu înseamnă că virusul a dispărut, că pericolul a trecut. Raed Arafat ne reamintește să fim prudenți și să ne protejăm sănătatea. Întrebat dacă pandemia a trecut, șeful DSU a răspuns prompt: „Fiți siguri că nu!”.

Norocul nostru este că erau cifrele în scădere, dar tot sunt câteva mii cazuri pe zi, tot trebuie să ne protejăm. Această chestiune că pandemia s-a oprit din cauza războiului, în niciun caz. Faptul că atenţia este mai mare pe criza umanitară şi pe situaţia din Ucraina la acest moment este foarte de înţeles pe plan mondial, dar vedem în continuare că măsurile trebuie respectate şi va trebui să le respectăm mai departe”, a declarat Raed Arafat, conform News.ro. 

Peste 6 milione de victime, în întreaga lume

De la începutul pandemiei și până marți, 1 martie, în România au fost înregistrate în total 2.741.945 de cazuri de COVID. 2.510.046 de români au fost declarați vindecați. Până marți, 63.578 de persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS – CoV – 2 au decedat. La nivel global, pandemia de coronavirus a făcut peste 6 milioane de victime, cele mai afectate țări fiind SUA, India și Brazilia. 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net