Cum arată salvările speciale pentru nou-născuți cumpărate de România. Ce dotări au

Două milioane de euro pentru 12 salvări speciale pentru nou-născuții cu probleme grave, de fapt adevărate laboratoare de terapie intensivă. Ministerul de Interne a prezentat marți în parcarea din fața instituției, 12 ambulanţe de transport neonatal ultramoderne care vor fi trimise în 10 județe 

Targa specială și incubatorul pentru nou-născuții cu probleme grave de sănătate. Foto: mai.ro
Targa specială și incubatorul pentru nou-născuții cu probleme grave de sănătate. Foto: mai.ro

Primele acţiuni de transport neonatal cu ambulanţe dedicate cu personal instruit au început în 2004, în trei localităţi: Târgu Mureş, Bucureşti, Iaşi. În 2009, aceste localităţi au fost suplimentate, achiziţionând un număr de ambulanţe de terapie intensivă şi au intrat Cluj, Constanţa, Dolj şi Timiş. 

Ce spune Raed Arafat despre salvările speciale pentru nou-născuți 

“Asistăm la un pas foarte important şi anume înlocuirea ambulanţelor de transport neonatal pe care, cele noi dintre ele, le avem din 2009 şi creşterea capacităţii prin desemnarea unor noi centre zonale de transport neonatal pentru copiii critici.  

Astăzi, cele 12 maşini vor merge să înlocuiască maşinile vechi, dar vom crea şi noi echipaje în Braşov, Prahova şi Sibiu”, a explicat şeful DSU, Raed Arafat într-o conferință de presă la sediul MAI.  

Caracteristicile unei salvări pentru nou-născuți grav bolnavi 

”Autospeciala de tip neonatologie” este destinată transportului nou născuților, în condiții de terapie intensivă. Mașina este dotată cu o targă adaptată pentru bebeluși, pe care este montat un incubator performant, precum și echipamente medicale specifice pentru terapie intensivă.  

Principalele echipamente care se găsesc în dotarea ambulanțelor sunt: incubator de transport, targă, saltea vacuum dedicată pentru copii, instalație fixă de oxigen, instalație fixă de aer, butelii oxigen portabil, ventilator automat, dispozitive de aspirație, defibrilator, aparat infuzie volumetrică, încălzitor prin radiație și trusă resuscitare adult.  

Cum au fost achiziționate salvările și unde ajung 

Dintre aceste ambulanțe speciale, 10 sunt achiziționate prin intermediul proiectului Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențe medicale (finanțat prin Programul Operațional Regional), iar alte două prin proiectul VIZIUNE 2020 (finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare). 

Valoarea unei astfel de ambulanțe este de 888.757,85 lei (TVA inclus), valoarea totală achiziției fiind de 10.665.094,2 lei (TVA inclus) adică aproximativ 2 milioane de euro după cum a declarat ministrul Bode. Cele 12 ambulanțe vor fi repartizate centrelor SMURD astfel încât să acopere întreg teritoriul național: două pentru București-Ilfov, câte una pentru Bihor, Brașov, Cluj, Constanța, Dolj, Iași, Mureș, Prahova, Sibiu și în sfârșit Timiș.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net