Cum ├«╚Öi v├ónd medicii afla╚Ťi ├«n prag de pensionare pacien╚Ťii. Mii de cet─â╚Ťeni au primit un alt medic de familie

13 mai 2022

Medicii de familie, la finalul carierei, prefer─â s─â-╚Öi v├ónd─â pacien╚Ťii, dar la sume mult prea mari pentru pacien╚Ťii ce tocmai ce au ajuns ├«n sistem.

1 medic familie jpg jpeg
Medicii din Rom├ónia sunt pl─âti╚Ťi doar pentru primii 20 de pacien╚Ťi

A╚Öadar, pacien╚Ťii ajung s─â se trezeasc─â cu un nou medic de familie, peste noapte. Medicii de familie tineri, ce sunt ie╚Öi╚Ťi de pe b─âncile ╚Öcolii, sunt nevoi╚Ťi s─â fac─â rost de pacien╚Ťi. De cele mai multe ori, ace╚Ötia pot fi g─âsi╚Ťi ├«n urma recomand─ârilor, dar ╚Öi de pe site-urile Caselor de Asigur─âri, care sunt pline de astfel de anun╚Ťuri, potrivit Observator.

Cum ├«╚Öi v├ónd medicii afacerile ╚Öi pacien╚Ťii

Totu╚Öi, tranzac╚Ťiile cu pacien╚Ťi sunt acceptate de lege. Medicii de familie ce ating v├órsta pension─ârii sau care nu mai doresc s─â profeseze aleg s─â-╚Öi v├ónd─â afacerile ├«mpreun─â cu oamenii ce sunt ├«nregistra╚Ťi la cabinetul lor.

"Lista de pacien╚Ťi este considerat─â, conform legii din Rom├ónia, parte a cabinetului, chiar dac─â sun─â ├«ngrozitor ce spun acum ╚Öi dulapul de medicamente, ╚Öi biroul, ╚Öi spa╚Ťiul, ┼či lista de pacien╚Ťi fac parte din acest patrimoniu", a declarat C─âlin Bumbulu╚Ť, de la Colegiul Medicilor. 

Vezi ╚Öi Modific─âri de la Guvern pentru analizele medicale. Cum se vor deconta de acum

Potrivit contractului anual semnat, medicii sunt nevoi╚Ťi s─â lucreze minim 35 de ore/s─âpt─âm├ón─â. Totu╚Öi, medicii se lovesc de o problem─â foarte mare aici: sunt nevoi╚Ťi s─â se limiteze la num─ârul de ore. 

Un medic este pl─âtit doar pentru 20 de pacien╚Ťi

├Än acest moment, un medic de familie este pl─âtit pentru primii 20 de pacien╚Ťi ce-i calc─â pragul cabinetului. Dac─â medicul lucreaz─â mai mult dec├ót num─ârul impus, acesta o face voluntar, deoarece nu prime╚Öte sume de bani suplimentare pentru ceilal╚Ťi pacien╚Ťi.

Cite╚Öte ╚Öi Rom├ónii, obliga╚Ťi s─â se prezinte la medicul de familie. Ce amenzi risc─â ace╚Ötia

Totu╚Öi, chiar ╚Öi medicii care vor s─â fac─â un bine trebuie s─â se abat─â de la lege. Medicii de familie nu pot lucra ├«n weekend, nici dac─â este vorba de o urgen╚Ť─â. Chiar ╚Öi a╚Öa, mul╚Ťi aleg s─â se prezinte la cabinet de la o s─âpt─âm├óna la alta, chiar dac─â n-au nicio obliga╚Ťie. 

ÔÇ×Eu, s├ómb─âta ╚Öi duminica, eliberez constatatoare de deces, dar raportarea o fac luni, pentru c─â, dac─â raportez s├ómb─âta ╚Öi duminica, nu-mi este decontat serviciul. ├Ä┼úi apare acolo, ├«n SIUI, c├ónd ├«nregistrezi, ┬źserviciu efectuat ├«n afara orelor de program", a declarat C─ât─âlin Petrencic, medic de familie.  

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

kate profimedia 0692807495 jpg
Gabi B─âd─âl─âu jpeg
1alexandra stan mihai morar png
cub jojo admin gif
alina puscas png
image
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
femeie care numara bani jpeg
calendar ortodox 2021 22 mai sfantul mucenic vasilisc png
variola
1 olena zelenska prima doamna a ucrainei jpg sotia lui volodimir zelenski razboi in ucraina copii 6 jpg jpeg
ambulanta
regina elisabeta (2) jpg