Rom├ónii, obliga╚Ťi s─â se prezinte la medicul de familie. Ce amenzi risc─â ace╚Ötia

13 mai 2022

Conform noului contract-cadru din 2023 al Casei Na╚Ťionale de Asigur─âri de S─ân─âtate, cet─â╚Ťenii vor fi obliga╚Ťi s─â vin─â la medicul de familie. 

medic pacient pastile shutter jpg
Rom├ónii ar putea fi obliga╚Ťi s─â se prezinte la controalele de rutin─â

Casa Na╚Ťional─â de Asigur─âri de S─ân─âtate a publicat noul contract-cadru pentru anul 2023, care are ├«n vedere preven╚Ťia cu privire la problemele de s─ân─âtate. Cet─â╚Ťenii ce nu urmeaz─â noile modific─âri ale contractului risc─â s─â fie amenda╚Ťi, dac─â nu se prezint─â la controalele de rutin─â, realizate de c─âtre medicul de familie. 

CNAS propune amendarea românilor ce nu se prezintă la medicul de familie

├Äncep├ónd cu data de 1 aprilie, programul-cadru ╚Öi normele de aplicare vor fi modificate, potrivit Adelei Cojan, pre╚Öedintele Casei Na╚Ťionale de Asigur─âri de S─ân─âtate (CNAS). 

Vezi ╚Öi Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea: ┬źPacientul rom├ón trebuie s─â aib─â ├«ncredere ├«n doctorii rom├óni┬╗

Pentru anul viitor, bugetul alocat de c─âtre Guvernul Rom├óniei pentru asisten╚Ťa medical─â a crescut cu 22%, iar interesul CNAS este de a l─ârgi pachetul de servicii de baz─â ╚Öi de a diminua costurile per cet─â╚Ťean.

├Äncep├ónd cu anul viitor, CNAS ├«╚Öi dore╚Öte s─â implementeze pachetele de preven╚Ťie, care ar putea s─â devin─â obligatorii, iar, ├«n principal, sunt ├«n vedere elementele de sanc╚Ťionare pentru cet─â╚Ťenii ce nu-╚Öi fac vizitele de rutin─â la medicul de familie. 

Adela Cojan a mai transmis c─â CNAS are ├«n vedere s─â responsabilizeze popula╚Ťia privind propria s─ân─âtate. Programul de sanc╚Ťionare a persoanelor ce nu-╚Öi fac vizitele de rutin─â la medic este prezent ├«n mai multe ╚Ť─âri, iar introducerea programului a fost f─âcut la cererea asocia╚Ťiilor de pacien╚Ťi. 

├Än cadrul dezbaterii din Senat au fost explica╚Ťi ╚Öi pa┼čii care trebuie s─â fie urma┼úi pentru eradicarea hepatitelor virale.

Cite╚Öte ╚Öi Modific─âri de la Guvern pentru analizele medicale. Cum se vor deconta de acum

Cazurile de hepatită misterioasă, motiv de îngrijorare pentru medici

De asemenea, la dezbaterea "Hepatitele virale post-pandemie - drumul spre eliminare, o provocare", au fost explica╚Ťi ╚Öi pa╚Öii necesari ce sunt necesari pentru eradicarea hepatitelor virale. 

├Än urma raport─ârilor efectuate de Japonia ╚Öi Canada, privind num─ârul de cazuri de hepatit─â cu origine necunoscut─â, la finalul lunii aprilie, aproximativ 200 de cazuri de hepatit─â cu origine necunoscut─â au fost raportate ├«n 14 ╚Ť─âri din ├«ntreaga lume. 

Majoritatea cazurilor raportate au fost la copii ├«ntre o lun─â ╚Öi 16 ani. 

Din cauza acestor cazuri misterioase, CNAS a decis s─â integreze un program prin care rom├ónii ar fi obliga╚Ťi s─â se prezinte la controalele de rutin─â, pentru a controla o poten╚Ťial─â epidemie cu aceast─â hepatit─â misterioas─â sau cu alte boli.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

kate profimedia 0692807495 jpg
Gabi B─âd─âl─âu jpeg
1alexandra stan mihai morar png
cub jojo admin gif
Victoria Beckham (4) jpg
alina puscas png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
femeie care numara bani jpeg
calendar ortodox 2021 22 mai sfantul mucenic vasilisc png
variola
1 olena zelenska prima doamna a ucrainei jpg sotia lui volodimir zelenski razboi in ucraina copii 6 jpg jpeg
ambulanta
regina elisabeta (2) jpg