Cum va fi vremea astăzi, 11 decembrie. Ce spun specialiștii ANM

Începutul săptămânii aduce o ușoară încălzire a vremii în România, conform prognozei meteorologice pentru 11 decembrie. Cu toate că temperaturile vor fi mai ridicate decât media pentru această perioadă, precipitațiile își vor face prezența resimțită în anumite regiuni ale țării.

Astăzi, precipitațiile își vor face prezența resimțită în anumite regiuni ale țării. Foto: arhiva.
Astăzi, precipitațiile își vor face prezența resimțită în anumite regiuni ale țării. Foto: arhiva.

În general, temperaturile diurne vor atinge până la 6 grade Celsius, menținând o atmosferă relativ caldă pentru această perioadă a anului. Cu toate acestea, cantități semnificative de precipitații sunt anticipate în regiunile vestice, nord-vestice și centrale ale României.

Cerul va fi temporar noros în întreaga țară, iar din cauza precipitațiilor mixte slabe, condițiile de polei vor fi favorizate. Pe timpul nopții, temperaturile vor coborî între 0 și 2 grade Celsius. În a doua parte a zilei, se anticipă șanse de precipitații sub formă de lapoviță în regiunea de nord-vest.

Situația în București

În Capitală, vremea va fi relativ caldă, cu temperaturi diurne în creștere față de zilele anterioare. Cerul va varia între senin și temporar noros. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare. Maximele zilei în București nu vor depăși 4 grade Celsius, iar temperaturile minime vor atinge -1 grad Celsius în timpul nopții.

Pe parcursul săptămânii, se așteaptă o încălzire semnificativă marți, cu temperaturi maxime de până la 8 grade Celsius. Totuși, începând de miercuri, temperaturile vor scădea din nou, iar joi și vineri sunt prognozate șanse de precipitații în Capitală.

Regiuni cu cele mai scăzute temperaturi și ninsori la munte

În timp ce majoritatea țării se confruntă cu o perioadă mai caldă, la munte se anunță ninsori și temperaturi mai scăzute. Aversele de lapoviță și ninsoare sunt prevăzute în prima parte a săptămânii, cu minime care pot ajunge până la -5 grade Celsius. Vântul va sufla puternic, în special pe crestele montane înalte, iar în timpul nopții, se așteaptă burniță.

Meteologii indică faptul că marți, la munte, temperaturile minime vor coborî până la -6 grade Celsius, iar ninsorile vor persista, accentuând caracterul de iarnă în această zonă. În contextul acestei variații a condițiilor meteorologice, participanții la trafic și locuitorii din zonele respective sunt sfătuiți să fie vigilenți și să se adapteze schimbărilor rapide ale vremii.

image
image
image
image
image
image
trandafiri albi foto magnolia jpg
casa thesun1 jpg
casa colaj tiktok jpg
Dieta Atlantica jpg
vapor istock jpg
castelul predjama pixabay jpg
Rimetea FOTO Shutterstock jpg
Lavanda jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net