De ce este România atât de afectată de Omicron, comparativ cu alte țări

#Coronavirus
Ultima actualizare:

Viteza cu care se răspândește varianta Omicron a virusului Sars-Cov-2 ne reamintește de cifrele negre pe care România le-a înregistrat în timpul valului al patrulea: 1.200 de pacienţi la Terapie Intensivă şi 193 de decese în 24 de ore. 

covid omicron png

Aceste cifre reprezintă un motiv de îngrijorare pentru experți, care au apreciat că pericolul și viteza cu care se răspândește varianta Omicron nu are loc și în alte țări, chiar dacă această variantă a devenit dominantă la nivel mondial.

Omicron, mai multe victime decât se așteptau oficialitățile

Valul 5 al pandemiei cu virusul Sars-Cov-2 tinde să fie mult mai contagios decât varianta precedentă. Marți, raportările oficiale au arătat alte 36.269 de cazuri noi depistate, dar şi 1.123 de pacienţi internați în stare gravă la ATI, dar şi 193 de decese înregistrate în decurs de 24 de ore. De asemenea, din pacienții înregistrați în stare gravă la ATI, 967 nu erau imunizați împotriva virusului prin vaccinare cu un vaccin aprobat de oficialitățile europene. De asemenea, neîncrederea în vaccinul împotriva bolii Covid-19 a afectat mai mult persoanele ce au suferit forme grave. În rândul persoanelor decedate, din totalul de 193 de pacienți, doar 39 de persoane erau vaccinate.

„Este greu să spunem în acest moment dacă suntem în vârful Valului 5 sau într-o fază de platou. Cred că este important să vedem ce se va întâmpla în zilele următoare. Dacă vom încheia săptămâna cu o medie apropiată de săptămâna trecută, putem să vorbim cumva despre un platou, dar un platou înalt. În mod normal, în valul Omicron, un platou de peste 30.000 de cazuri – dacă aceasta va fi situaţia – n-ar fi trebuit să ne îngrijoreze în sine. Dar sunt câţiva factori care mie îmi atrag atenţia”, a transmis dr. Marius Geantă, preşedintele Centrului pentru Inovaţie în Medicină. 

De asemenea, acesta subliniază că este nevoie de o rată de testare mult mai extinsă. Apreciind că, în ciuda testării ce s-a îmbunătățit de la un val la altul, testarea actuală nu este destul de extinsă. Pe lângă altele, specialistul a transmis și că cifrele înregistrate în rândul deceselor și persoanelor internate la ATI sunt exagerat de mari, iar întrebarea principală are în vedere efectele variantei Omicron care, în ciuda severității scăzute pe care o are, reușește să înregistreze cifre atât de mari în rândul persoanelor decedate, dar și în rândul pacienților internați în stare gravă la ATI.

Citește continuarea pe Adevărul.ro

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
Arme iraniene confiscate de SUA FOTO Departamentul Apărării webp
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
IMG 20240422 WA0003 1536x1082 jpg
Oppenheimer si actorul jpg
bani  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net