Pe ce a spart un român 1.200 de lei la o terasă, pe litoralul românesc!: «Țărână ușoară, HoReCa litoral 2022»

Ultima actualizare:

Românii care au ales să viziteze recent litoralul românesc au observat că prețurile au explodat pe litoral mai ceva ca în anii trecuți. Ultima dovadă în acest sens este o notă de plată fulminantă în valoarea de peste 1.200 de lei de la o terasă de la malul mării. 

image

,,Scorurile" de la restaurantele de pe litoralul românesc au devenit virale în acest pe rețele de socializare, după ce mai mulți turiști au postat nota de plată din diverse stațiuni. 

Prețurile ridicate din diverse destinații de vacanță din România nu sunt câtuși de puțin o surpriză, însă în sezonul estival din 2022, pare că patronii de local au exagerat, situație cauzată atât de scumpirea energiei, cât și de faptul că industria HoReCa încearcă să recupereze daunele cauzate de criza pandemică. 

Vezi și: Ultima fiţă pe litoral: zborul cu avioane de acrobație

Cea mai recentă dovadă a faptului că litoralul românesc riscă să devină inaccesibil din cauza tarifelor ridicate este o notă de plată de la un restaurant de pe malul mării, unde turiștii au fost nevoit să scoată din buzunar la final suma fabuloasă de 1.246 de lei. Utilizatorul Nicky Sics, cel care a ținut să posteze bonul pe rețelele de socializare, a făcut și o critică dură a industriei HoReCa din România, din zona litoralului, susținând că turiștii s-au orientat către plajele din afară, din cauza serviciilor execrabile. 

«De ce moare HoReCa din ROmania.

In Delta bate vantul, pe litoral abia gasesti un sezlong ocupat, iar la zona de cearsafuri in loc de 100 de insi mai sunt 20. Jumatate dintre carciumile de fite s-au inchis in orasele mari.

Cand ceri 100 de lei parcare pe zi pentru o masina care nu valoreaza mai mult de 5000 lei, 10 euro pe un fel de mancare care consta in niste cartofi congelati prajiti si o bucata de carne aruncata pe un gratar si pe un seslong chiria pe zi mai mult decat costa sa ti-l iei de nou, meriti sa fii in moarte clinica.

Nu vorbesc despre servicii, despre toxi-infectie alimentara si calitatea cazarilor, dar si modul cum interactioneaza personalul cu tine.

Pana si cei mai slinosi cocalari s-au dus in Grecia sau Bulgaria, lasand loc doar taranilor din Cucuruzu cu "vaucier" de vacanta sa mai mentina artificial in viata industria noastra de turism de pe litoral.

Noroc cu aia care mai merg la Mamaia sa sparga cateva sute de euro pe weekend, pentru ca asta a mai ramas din litoralul romanesc, o destinatie de weekend.

Natural, cand nu te adaptezi, si persisti in prostie si mizerie, mori.

Asa ca tarana usoara, HoReCa litoral 2022 si-apoi!»

Citește și: Pleci pe Litoral? Marea Neagră are cea mai infectă apă din Europa

image

Care a fost reacția internauților: «Lăcomia strică omenia»

Este drept că întreaga consumație s-a împărțit între mai multe persoane, ce s-au desfătat cu peste 20 de beri Premium, preparate din carne, desert și băuturi răcoritoare. Nota de plată a fost publicată pe Facebook, iar reacțiile internauților au din cele mai contradictorii. 

«La cât dai pe cinci sau șase fripturi zdravene cumperi un porc la 100 de kilograme ,îți umpli frigiderul și mănânci cu familia trei,patru luni de zile», a comentat cineva.

«Astea sunt prețuri pentru străini nu pentru romanii de rând. “Lăcomia strica omenia”» a scris o internaută

«Cînd ai bani nimic nu este scump ! Dar la salariile și pensiile care sunt , sunt foarte scumpe ! Mergeți la Bulgari și la Turci că sunt mai ieftine mult față de noi ! Faliment ușor !» este părerea altui utilizator. 

Cu toate acestea au existat și români care consideră că, având în vedere că din banii ceruți pe consumație, un patron de restaurant trebuie să plătească utilitățile și salariile angajațiilor, aceste prețuri nu sunt mai ridicate decât cele întâlnite în București, însă problema este că oamenii de la noi din țară au un nivel de trai prea scăzut pentru a-și permite astfel de tarife. 

«Chiar nu mi se pare exagerat,exagerat......consumație a fost...si nu cred caci când au comandat nu au văzut meniul....+nu putem compara preturile din zonele turistice cu cele de la supermarket» a fost de părere un utilizator. 

«Sigur cred că ați fost mai multe persoane și nu e mult cât vine de o persoană și in total suma respectiva....la un loc...», consideră altul. 

«Chiar nu mi se pare exagerat,exagerat......consumație a fost...si nu cred caci când au comandat nu au văzut meniul....+nu putem compara preturile din zonele turistice cu cele de la supermarket», a fost unul dintre comentarii. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net