Dezastru pe Litoral! Amenzi nemiloase pentru mâncare stricată vândută în dughene

Sezonul estival este în plină desfășurare, Litoralul fiind acaparat de turiști, în următoarele luni.

stanga
dreapta
anpc litoral mancare restaurante litoral
litoral romanesc foto calin gavrilas
anpc litoral mancare restaurante litoral
Litoral
litoral angajari forta de munca foto calin gavrilas
litoral romanes plaja foto calin gavrilas

Cum pericolele pândesc chiar în farfuriile sau în localurile de alimentație publică, de pe Litoral, autoritățile s-au mobilizat și au inițiat „Comandamentul Sezon Estival 2022”!

Comandament special pentru verificări pe Litoral

Sub această umbrelă, inspectori de la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor - ANSVSA, au fost trimiși pe Litoral pentru a supraveghea situația.

După nici o săptămână de activitate, echipa a avut primele rezultate. Au verificat 200 de unități de alimentație publică, iar rezultatele au fost dezastruoase. Pentru cei care vindeau mâncare în spații unde igiena nu era binevenită.

Citește și: Plajele românești cu facilități pentru persoanele cu dizabilități

Așa că, au fost binevenite, pentru turiști, evident, amenzile ANSVA. Inspectorii au aplicat amenzi de peste 90.000 de euro! Mai precis, au fost date 50 de amenzi contravenționale, în valoare totală de 443.600 de lei, conform unui comunicat remis sâmbătă, 2 iulie, de ANSVA.

Așadar, în urma controalelor, o cantitate de 149 de kilograme de produse alimentare stricate sau expirate nu au mai ajuns în farfuriile turiștilor de pe Litoral, ci au fost confiscate și trimise la incinerator.

Turiștii pot reclama nereguli

Nu au fost trecute cu vederea nici spațiile mizerabile, necurățate, în care erau depozitate produse alimentare sau bucătăriile insalubre ale unor restaurante. Astfel, fiți cu mare băgare de seamă atunci când comandați și observați cu atenție cât de minuțioși sunt comercianții, când vine vorba despre igienă.

Altfel, vacanța se poate transforma într-un calvar, cu vizite la Camera de gardă, din cauza toxiinfecțiilor alimentare produse de mâncarea preparată necorespunzător.

Citește și: Anca Țurcașiu, Miss Litoral pe viață! Filosofie-n bikini, la malul mării

Turiștii care vor să reclame nereguli pot apela direct „Comandamentul Sezon Estival 2022”, la numărul 0786 577 007, unde se pot face sesizări sau se pot obține informații referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranței alimentelor.

Acest număr funcționează în paralel cu numărul Call – Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice rețea de telefonie.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Călin Hagima şi Roxana Nemeş sunt foarte fericiţi împreună jpeg
Andreea Mantea 1 foto playboy  jpg
Alexia Eram (6) jpg
Olivia Newton John și John Travolta, apropiați și în 1978, când abia apăruse filmul ”Grease” jpeg
vlăduța lupău png
Cabral si Adela Popescu   Sunt celebru, scoate ma de aici (2) jpg
bodo 2 jpg
David Beckham
image
image
image
image
maicuta falsa anunt internet 0 jpeg
vaccin covid jpeg
accident balcic jpg
MUGUR ISARESCU foto inqaum photos octav ganea
image png
scumpiri alimente 2019 jpeg