Decizie definitivă în cazul lui Cristian Popescu Piedone. Fostul primar al Sectorului 5 a fost eliberat!

Ultima actualizare:

Cristian Popescu Piedone, fost primar al Sectorului 5 din capitală tocmai a primit una dintre cele mai bune vești din viața sa. Înalta Curte de Casație și Justiție tocmai a decis eliberarea „de îndată” a acestuia, anulând sentința pe care fostul edil a primit-o în cazul Colectiv. El a executat un singur an de închisoare din cei 4 primiți, iar decizia ÎCCJ este una definitivă.

Fostul primar a fost eliberat din închisoare / FOTO: Inquam
Fostul primar a fost eliberat din închisoare / FOTO: Inquam

Cristian Popescu Piedone, fost primar al Sectorului 5 din București, a primit din partea instanței o veste pe care a așteptat-o de o vreme îndelungată. Astăzi, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să anuleze sentința pe care fostul edil a primit-o în cazul tragediei de la Colectiv, în care Cristian Popescu Piedone avea de executat o perioadă de 4 ani de închisoare. Astfel, după doar un singur an și o lună petrecute în spatele gratiilor, fostul primar a fost eliberat. Iar decizia la care a ajuns astăzi ÎCCJ este una definitivă.

Piedone fusese condamnat tocmai în luna mai a anului trecut, potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro. Atunci, el a primit sentința de 4 ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu, în privința autorizației de funcționare a clubului Colectiv, unde a avut loc una dintre cele mai mari tragedii din istoria recentă a țării. Fostul primar a făcut recurs, iar astăzi, instanța a decretat eliberarea acestuia.

Piedone a efectuat un an și o lună din pedeapsa primită

Dezastrul de la clubul Colectiv s-a petrecut pe data de 30 octombrie 2015, iar în urma acestei tragedii au decedat 65 de persoane, iar undeva în jur de 180 au fost rănite. Cristian Popescu Piedone a demisionat la numai câteva zile după acest accident tragic, la acea vreme fiind primar al Sectorului 4. În anul 2020, el a câștigat alegerile din Sectorul 5.

Pe lângă fostul edil, patronii clubului Colectiv au fost și ei condamnați la închisoare, primind sentințe cuprinse între 6 și 11 ani de închisoare. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Kate Middleton si Printesa Charlotte jpg
primarul orasului vascau din bihor florin porge nu va mai putea candida pentru un nou mandat jpeg
urs freepik jpg
Locul din orașul Slănic, Prahova, unde s-a stabilit un perimetru de siguranță în urma surpării unei străzi. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
focsa si sotia jpg
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net